Blog

image-1.13333333333

Varilux X progresivne naočale

Omogućuju šire i jasnije vidno polje kod gledanja predmeta na udaljenosti Vaših ruku. Ako često radite zadatke kao što je čitanje, korištenje smartphone-a, tablet računala ili laptopa, tada ćete cijeniti širu, udobniju zonu za gledanje na blizinu kako biste mogli vidjeti sve detalje.

Saznajte više
image-1.13333333333

13 razloga za i protiv kontaktnih leća

Najvažnije je da zapamtite da su kontaktne leće izvrstan „back-up“ naočalama. Nemojte zaboraviti da nam kontaktne leće ne trebaju. Kontaktne leće su luksuz kojim si možemo priuštiti situacije u kojima ne moramo nositi naočale.

Saznajte više
image-1.13333333333

Održavanje kontaktnih leća – otopine

Višenamjenske otopine puno olakšavaju pravilnu njegu kontaktnih leća, ali za najbolje rezultate ne zaboravite očistiti leće prema uputama. Uz pomoć višenamjenskih otopina zadržat će se vlaga na površini kontaktnih leća i tako oči ostaju vlažne tijekom cijelog dana.

Saznajte više
image-1.13333333333

Hoya progresivne naočale – cijene

Hoyalux iD LifeStyle V+ Harmony: Savršen odabir ako Vam je potreban optimalan vid za gledanje objekata na svim udaljenostima – u blizini, sredini, daljini. Idealan dizajn za čitanje, rad na računalu i svakodnevne aktivnosti.

Saznajte više
image-1.13333333333

Fotoosjetljive naočale – cijena

Fotoosjetljive naočalne leće su naočalne leće koje su prozirne u zatvorenim prostorima dok automatski potamne kada su izložene sunčevoj svjetlosti i UV zrakama. Nekad se za fotoosjetljive naočalne leće koriste i drugi nazivi, kao što su „naočalne leće prilagodljive na svjetlost“ ili „obojane naočalne leće“.

Saznajte više
image-1.13333333333

Progresivne naočale za računalo

Ako koristite naočale s jednom dioptrijom, samo za čitanje ili samo za rad na računalu, naizmjenično gledanje različitih udaljenosti nije baš praktično. Ako koristite standardne progresivne naočale možda niste baš zadovoljni položajem glave ili širinom vidnog polja za čitanje ili računalo.

Saznajte više
image-1.13333333333

Naočale za rad na računalu

Naočale za računalo razlikuju se po mnogočemu od standardnih dioptrijskih naočala ili naočala za čitanje, jer optimiziraju vid za gledanje računalnog zaslona. Računalni zasloni obično su pozicionirani na udaljenost od 50-60 cm u odnosu na oči korisnika računala. To se smatra srednjom zonom vida – bliže u odnosu na vid za daleko ali dalje u odnosu na vid za čitanje …

Saznajte više