Dioptrijske naočale – par stvari koje trebate znati prilikom kupnje.

image-1.8

Dioptrijske naočale – par stvari koje trebate znati prilikom kupnje.

Priča se da je bolje i jeftinije kupovati dioptrijske naočale u web shopovima ili velikim trgovačkim lancima nego kod svog lokalnog optičara. 
Prije nego se odlučite :
Da li Vam je najvažnija što niža cijena ?  
Da li Vam je potrebna pomoć i savjet u ispravnom odabiru dioptrijkog okvira i naočalnih leća za Vašu konkretnu situaciju. 
Da li Vam je želja imati što udobnije i funkcionalnije naočale a problem s vidom riješen na najbolji mogući način ?
TITANFLEX DIOPTRIJSKI OKVIRIAko imate složenu dioptriju većina online trgovaca neće Vam moći izraditi ispravne dioptrijske naočale.
Znate li da je za dobro izrađene naočale potrebno na odabranom dioptrijskom okviru izmjeriti razmak zjenica svakog oka zasebno ?!
Znate li da je potrebno označiti i visinu zjenica na okviru i to svakog oka zasebno ?!  Različito kod naočala za daljinu i kod naočala za čitanje. Ako se koriste složenije, npr. progresivne naočalne leće s više dioptrija za gledanje različitih udaljenosti istovremeno, ispravno mjerenje je još potrebnije. Tu su Vam šanse da dobijete ispravno izrađene naočale preko interneta nikakve.

Znate li da u online shopovima i velikim trgovačkim lancima nisu zaposleni kvalificirani naočalni optičari već trgovci, zbog smanjenja troškova zaposlenika ?

Osim prihvatljive cijene, naočale moraju biti više nego ukras. Naočale su jedinstvene u tome da su istovremeno  i modni detalj i medicinsko pomagalo. 
Vaše naočale moraju biti prilagođene Vama osobno u svakom pogledu kako bi se maksimizirala njihova uloga u dobivanju oštrine vida. I dok možda možete pronaći neke manje uštede u on-line kupovini i na sniženjima, Vaš liječnik bi trebao igrati ključnu ulogu u odabiru najboljeg okvira i leća za Vaše osobne potrebe.
Nakon određivanja točne dioptrije, pomoći će Vam ispravno izabrati dioptrijski okvir i na kraju, jednu od najvažnijih stvari, što kvalitetnije naočalne leće.
Najbolje bi bilo kad bi sve te faze procesa izrade naočala radili na istom mjestu.