Sunčane naočale za 2016. godinu

image-1.8

Trendovi sunčanih naočala se iz godine u godinu mijenjaju, a osim što se pojavljuju sve veći i ekstravagantniji izbor, u optikama i trgovinama moći ćete pronaći i one jednostavne sunčane naočale koje su uvijek u trendu.

Modnim su pistama već prošetali modeli sunčanih naočala koje nas očekuju u 2016., zato pripremite svoje oči i krenimo u budućnost.

Sunčane naočale „mačje oči“

Već godinu, ovaj model sunčanih naočala „mačje oči“ možemo vidjeti na najpoznatijim licima svijeta. Iako još nisu baš prihvaćene u široj javnosti, usude ih se nositi tek nešto hrabrije žene. U 2016. se očekuje da će ovaj model zapaliti ne samo modne piste, već i gradske ulice, a osim što će biti u obliku mačjih oči, također će okviri stakla biti napravljeni od nešto deblje plastike koja se izgleda vraća ponovno u modu. Osim plastike, važna karakteristika sunčanih naočala 2016. su i potpuno tamna stakla. Bez obzira radilo se „mačjim očima“ ili o nekom modelu u nastavku, potpuno crna stakla će biti pravi hit.

Šarene sunčane naočale za one koji se žele istaknuti

U 2016. vraća se moda 2000. izgleda, a to pokazuju i naočale plastičnih debelih okvira u različitim bojama. Od nebesko plave do kričavo crvene i žute, važno je da se ističu! Ovakve će sunčane naočale zasigurno biti pravi hit preko ljeta jer upravo one govore da se ljeto vratilo.

Prevelike sunčane naočale

Još jedan stari trend vraća se u modu, a to su – prevelike naočale. Iako zapravo nikada nisu ni otišle i uvijek ih se moglo u nekom obliku pronaći u optici ili trgovini, prevelike naočale s debelim okvirima sada su ono što se nosi i što vjerojatno možete pronaći u nekoj kutiji sa starim stvarima. Osim njih, iz nešto starijih vremena vraćaju se u modu i retro naočale koje se mogu pronaći u bojama 70-ih i 80-ih. Ako negdje možete pronaći naočale s zelenim okvirima i smeđim staklima, vrijeme da je obrišete prašinu s njih i prošećete ih. Također, okrugle Lennonice već su neko vrijeme pravi trend, a čini se kako to neće nestati ni u 2016. godini.

„Ombre“ sunčane naočale 

Osim u kosi, ombre će u 2016. biti odličan izbor i za sunčane naočale. Ombre se odnosi na boje stakla sunčanih naočala, odnosno da iz tamna boja koja se nalazi na vrhu stakla, prema dnu postaje sve svijetlija. Ovakav tip stakla moći će se pronaći u svim modernim trendovima, a kao i potpuno crna stakla, odličan su odabir za 2016.

Osim plastika, u 2016. vraćaju se i moderni cirkoni, kao i naočale skakavih oblika – odnosno što više kuteva ili što čudnijeg oblika, to bolje. Svakako pri odabiru svojih sunčanih naočala odaberite jedan od ovih modela kojeg znate da ćete moći nositi i koja će se uklapati u vaš stil. Ako niste baš zainteresirani za ekstravaganciju i šarenilo, avijatorice su uvijek dobar odabir, uz čiju različitost boja i dizajna uvijek možete bar malo se istaknuti.