Dioptrijski okviri – trendovi za 2019 godinu

image-1.8

U Optici Ćurin, dugogodišnjem obrtništvu, dioptrijski okviri odišu izvrsnim dizajnom i nevjerojatnom kvalitetom. Bilo da se odlučite za par dizajnerskih okvira za dioptrijske naočale ili prekrasnim sunčanim naočalama  ljubljenog brenda, želimo da se osjećate, izgledate i vidite apsolutno najbolje.

Zato smo proučili svaki dioptrijski okvir koji imamo u našoj ponudi. Pri tome moramo ostati najsuvremeniji u svijetu dioptrijskih naočala a moramo reći, trendovi naočala za 2019. su neki od najboljih što smo u zadnje vrijeme vidjeli.

Volimo stilove koji se posvuda pojavljuju, od crvenog tepiha do Instagrama. Dakle, kakvi su trendovi dioptrijskih naočala za 2019. koji su uhvatili našu pažnju?

Pročitajte kako biste saznali kako muškarci, žene i djeca mogu savršeno ispuniti svoje vizije stila.

Tanki, metalni dioptrijski okviri.

Neko vrijeme, mnogi su bili ogorčeni na debele acetatne dioptrijske okvire i nikako ih nisu prihvatili. Ipak, acetat je i dalje traženi materijal za dioptrijske okvire u 2019. a okviri postaju tanji i bolje skrojeni.
Metal se polako ponovo vraća na radost onih koji su ih nisu ni prestali nositi zbog njihove diskretnosti. Jedan od trendova naočala 2019 za žene i muškarce podjednako je i tanak metalni okvir koji podsjeća na 90-e.

Avijatorice su bile osobito popularne, pa se čak vraća i dvostruki most .

Plastični dioptrijski okviri u boji.

Volimo kako su acetatni okviri  lagani, izdržljivi i udobni ali za razliku od proteklih nekoliko godina kad se vidjelo mnoštvo tamnih i debelih okvira, za trendove za ženske i muške naočale za 2019., oblikuju se tako da budu lakši i svjetliji.

Dok mnogi još uvijek idu uz hrabrije nijanse, puno okvira je tanje i prozirnije. Prozirne plave, crvene, smeđe i ljubičaste su definitivno in, dosta okvira kombinira dvije boje.

 

Kornjačevina – tortoise

Oklop kornjače / kornjačevina – tortoise / je i dalje jedan od najdražih muških i  ženskih stilova dioptrijskih naočala u 2019.g.  

Opet, je li ikada doista izašlo iz mode?  Klasični uzorak kornjačevine se pojavljuje najčešće na vintage inspiriranim okvirima / round shape, wayfarer/ ali i onim mačkastima kao i predimenzioniranima.

Za moderan obrat, neki su dizajneri naočala dodali i neočekivane boje. Kornjačevina u jednom dijelu okvira a druga boja na ručkicama ili donjem dijelu. Posljedica je sofisticiranost ali ipak mladenački i zabavno.

Kombinirani materijali

I muškarci i žene su u dioptrijskim okvirima za 2019.g. prihvatili mješovite materijale, obično preferiraju kombinaciju metala i acetata.
Jedinstven je i vizualno interesantan. Najpopularniji imaju malo retro stila  ali su i dalje moderni. Najčešće je prednji dio ostao plastičan a ručkice su postale metalne.

Obzirom na flertovanje ove sezone sa stilovima iz prošlih vremena, vjerojatno nije veliko iznenađenje što je jedan od trendova naočala za žene i muškarce u 2019. g. i dalje Clubmaster stil okvira, kako u Ray Ban-icama tako i u drugim kolekcijama. Neki okviri  vrlo podsjećaju na 50-te, a drugi na labavu interpretaciju originala. 

Round shape –  retro okrugli oblici su i dalje među najzastupljenijim oblicima dioptrijskih okvira za 2019 godinu.

Mačkasti – dioptrijski okviri za dame su 2019. g. kod nekih kolekcija postali vrlo plitki.