Polarizirane naočale

Polarizirane naočale.

Sve što ste htjeli znati o polariziranom svjetlu, polariziranim sunčanim naočalnim lećama i polariziranim sunčanim naočalama. Važne napomene:

1. Mnogi uživaju pogodnosti polariziranih sunčanih naočala.

Iako ste možda čuli o njima kao o “specijalnim lećama”, koristi ih već velik dio Vaših poznanika ili slučajnih prolaznika a da Vi to ne znate, jer se na pogled ne razlikuju od klasičnih sunčanih leća. Njih preporučujemo svakome tko:

  • vozi više od par minuta dnevno nosi kontaktne leće
  • profesionalni je vozač
  • radi ili iz hobija provodi vrijeme na otvorenom
  • provodi dulje vrijeme uz vodu – jedrenje, ribolov i sl.
  • provodi dulje vrijeme na snijegu
  • lov, streličarstvo
  •  

2. Polarizirane leće uklanjaju površinski odbljesak.

Odbljesak može uzrokovati probleme od neudobnosti, nemira, pa sve do oštećenja vida.
Za većinu nas, najčešća prijetnja je odbljesak u prometu – od površine ceste, posebno mokre i vjetrobranskog stakla.
Polariziranim sunčanim naočalama otklanjamo naprezanja očiju tijekom vožnje, i povećavamo vlastitu sigurnost boljim uočavanjem mogućih opasnosti za vrijeme vožnje.
Nošenjem polariziranih sunčanih naočala prilikom boravka uz more, osim ugode gledanja, možete vidjeti i duboko ispod površine.

Optika Ćurin

3. Polarizirane leće nude najveću zaštitu za vaše oči.

Štite vas na dva načina.Sve imaju filter koji štiti od direktnog ultravioletnog svjetla, i još jedan filter koji blokira prolaz reflektiranih ultravioletnih zraka u vaše oči.

4. Možete naručiti za sebe polarizirane leće kao i svake druge naočalne leće koje koristite.

Mogu biti bez dioptrije, s dioptrijom za gledanje na daljinu, ili kao progresivne naočalne leće. Isporučuju se u sivoj, smeđoj ili sivo-zelenoj boji.

5. Neki ih zamjenjuju s fotoosjetljivim lećama.

Polarizirane leće su  obojene oko 75% fiksno u određenu boju te takve ostaju bez obzira na količinu svjetla, dok fotoosjetljive zatamnjuju  od 5 – 70 %. Danas je moguće dobiti i fotoosjetljive polarizirane leće.

6. Polarizirane leće su nešto skuplje od ostalih leća.

Razlog je što su tehnički zahtjevnije u proizvodnji : polarizirajući filter se nalazi unutar dva sloja osnovnog optičkog materijala.

 


Xperio – Essilor polarizirane sunčane naočalne leće.

Nova polarizirana sunčana leća pruža Vam mogućnost izrade dioptrijskih sunčanih naočala bez odbljeska. Izrađuje se iz standardnog plastičnog, kao i tankog i čvrstog materijala – polikarbonata. Moguća je ugradnja i u veće i zaobljene sunčane naočale.

 


Drivewear sunčane naočalne leće sposobne su osjetiti i reagirati na različite uvjete osvjetljenja izvan i iza vjetrobranskog stakla vozila. Polarizirane naočale s Drivewear lećama Vam pružaju odgovarajuće vizualno rješenje za sve vremenske uvjete. Pružaju najbolju zaštitu od jake sunčeve svjetlosti s intenzivnim, zasljepljujućim odbljeskom, do idealne vidljivosti kod oblačnog, kao i kišnog vremena uz smanjenu vidljivost.
Drivewear leće štite Vaše oči od odbljeska kroz svoje polarizacijsko djelovanje, a prilagođuju intenzitet zatamnjenja svojim fotoosjetljivim djelovanjem reagirajući na vidljivu i ultravioletnu svjetlost.

Možete ih izraditi kao sunčane dioptrijske naočale namijenjene vožnji.

U uvjetima slabog osvjetljenja – za oblačnog vremena.
Visoki kontrast, zeleno žuta boja. Dizajnirane kako bi se povećale korisne informacije svjetla koje dolazi do oka. Polarizacija za uklanjanje odbljeska koji bi inače uništilo vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja.

Iza vjetrobranskog stakla automobila – jarko svjetlo. Bakrena boja. Leće dizajnirane za blokiranje difuzno raspršenog svjetla. Naglašavanjem crvene i zelene boje  omogućuju  bolje uočavanje prometne signalizacije i svjetala vozila, tako da je sigurnost u promet maksimalna. Polarizacijsko djelovanje blokira zasljepljujući bljesak i optimizira oštrinu vida za sigurnu vožnju. Jedno od obilježja Drivewear leća je da su one jedine fotoosjetljive leće koje tamne iza vjetrobranskog stakla vozila.

Na otvorenom, direktna izloženost suncu. U vanjskim uvjetima, Drivewear leće se aktiviraju od UV svjetla i pretvore u tamno crveno smeđu boju. Ova boja je osmišljena kako bi se osigurati maksimalnu filtraciju prekomjerne svjetlosti. Polarizacija pruža maksimalnu udobnost u svjetlosnim uvjetima s puno odbljeska. Smeđa boja leće omogućuje savršeno uočavanje boja, naročito zelene. Kako je zelena najčešće boja u prirodi, to Vam pruža izuzetan vizualni doživljaj.

Besplatni savjeti o polariziranim sunčanim naočalama na tel. 01 2335 – 273