Dječje dioptrijske naočale i škola

image-1.8

Savjeti za dobru školsku godinu kada Vaše dijete nosi naočale.

Škola je opet počela. Znate i sami koliko stvari treba obaviti. Kad žonglirate vlastitim životom, jutarnja rutina, aktivnosti, domaći zadaci, obroci i sve ostalo, pregled djetetovog oka i ostala razmatranja oštrine vida mogu brzo pasti na dno Vaše liste obaveza.
Međutim, djetetov vid ima snažnu povezanost sa školskim performansama i općom dobrobiti, pa ga vrijedi učiniti prioritetnim.

Da pomognemo, par naših najboljih savjeta za dobru školsku godinu kada vaše dijete nosi naočale.

Odaberite dječje dioptrijske naočale koje će stvarno htjeti nositi.

Naočale neće mnogo popraviti djetetov vid ako ih ne nose. Iako su, naravno, postavljanje temeljnih pravila koje struka nalaže i pozitivan pristup glavni čimbenici, djeci treba ostaviti priliku da sami odaberu dioptrijske okvire i pruže im zabavu i cool stil, koji je i u toj dobi u školi važan.
Prije desetak godina naočale za djecu nisu uvijek bile najatraktivnije i bile su samo svrha. Sada brendovi ulažu vrijeme i trud u dizajn a dječje naočale jednako su elegantne i dobro izrađene kao i za odrasle.

U Optici Ćurin, u Maksimirskoj nudimo visokokvalitetne, fenomenalne dječje naočale. Mnogi od naših mladih kupaca oduševljeni su nošenjem naočala a to može, Vama kao roditeljima, olakšati brigu.
Dakle, dodajte naočale za Vaše dijete na svoj popis potrepština za školu.

Razmislite o rezervnom paru naočala za Vaše dijete.

Kada su u pitanju savjeti za dobru školsku godinu, uzimanje rezervnih para naočala je pri samom vrhu. Ako se djetetove naočale razbiju ili izgube, što se, kao što svaki roditelj zna, dešava, nema ništa gore od bijesne žurbe s pronalaženjem zamjenskog para.
Često završite s većim troškom uzimajući prve naočale koje Vam dođu pod ruku. Vraćanje na stari par naočala od prošle sezone koji nije ispravnih dioptrija može dovesti do glavobolje i zamora očiju.
Rezervne naočale Vašeg mališana mogu biti i jeftinija verzija svakodnevnog para. Ako ih imate pri ruci, to će vam uštedjeti puno stresa i vremena.

Zakažite pregled vida Vašeg djeteta puno prije početka nove školske godine.

Poznato Vam je koliko se u Hrvatskoj čeka na termin za specijalistički pregled. Čak i ako ćete to obaviti u privatnoj očnoj ordinaciji , naručite se prije odlaska na godišnji odmor za jesenski termin.
Posjet liječniku za pregled očiju Vašeg djeteta nešto je što biste trebali učiniti svake godine a ne samo zbog djeteta koje se žali na zamagljen vid i glavobolju.
Osim ažuriranja recepta naočala, važni su pregledi očiju kako bi se osigurali da su dječje oči zdrave i da se pravilno razvijaju.
Ako se ne ispravi, oštrina vida može učenje, druženje i sudjelovanje u aktivnostima uvelike otežati.

Razgovarajte s njihovim nastavnicima.

Korisnim bi smatrali i razgovor s učiteljem djeteta i davanje do znanja da Vaše dijete mora nositi dioptrijske naočale. Vaše će dijete možda morati sjediti bliže školskoj ploči ili dobiti blag podsjetnik od učitelja da stavi naočale kad dođe vrijeme da pogleda nešto na ploči. Također možete zatražiti od učitelja da Vas obavijesti je li Vaše dijete odbija nositi naočale.

Ne zaboravite zaštitne dioptrijske naočale za sport.

U dječjoj dobi od 10 do 14 godina, ozljede oka najčešće se javljaju dok se bave sportom.
Nažalost, ozljede oka zapravo su vodeći uzrok sljepoće u djece.
Dobra vijest je, da je prevencija jednostavna kao i nošenje zaštitnih naočala.
Ako se Vaše dijete bavi sportom ili obavlja neku aktivnost u kojoj ga može udariti loptica, protivnikov prst ili sl., dječje sportske naočale su obavezne. To uključuje košarku, nogomet, skijanje i većinu drugih sportova na otvorenom i u kontaktu.

Ako Vaše dijete nosi dioptrijske naočale, u Optici Ćurin možete naručiti između nekoliko modela sportskih naočala s dioptrijom koje su u zadnje vrijeme i prilično elegantne.

Upoznajte ih s potrebom odmaranja očiju.

Puno se govori zadnjih godina o digitalnom naprezanju očiju a pritom zaboravljamo koliko djeca provode vremena pred raznim ekranima. Cijeli dan bulje u sitne ispise i zaslone računala, tableta i telefona. Posljedica : umorne, razdražene oči, glavobolje i zamagljen vid. Recite djeci da slijede pravilo 20-20-20 : svakih 20 minuta, na 20 sekundi gledati udaljenost od 20 metara.