Dječje dioptrijske naočale i kako ih izabrati

image-1.8

Tagovi: dječje naočale

Dječje naočale – kako ih odabrati

Savjeti za izbor dobrih naočala za Vaše dijete.

Jeste li primijetili da vašem djetetu trebaju naočale? Počinje li imati problema s vidom koji postaju sve vidljiviji?

Jedna od pet obitelji je u ovakvoj situaciji i to može uzrokovati razne probleme ako se ne nađe rješenje. Glavni problem je što djeca s problemima vida imaju lošiji školski uspjeh ako nemaju odgovarajuće naočale.

Da biste znali kako odabrati naočale za djecu, postoje određeni parametri. Ispunjavanjem ovih točaka možete osigurati da mališani u kući više nemaju problema s vidom.

Važno je napomenuti da kada dijete ima ove probleme, potrebno ih je pokušati ispraviti vrlo rano, kako se ne bi pogoršali kada uđu u odraslu dob.

Mjere za odabir dobrih naočala za vaše dijete.

Kontaktne leće su prilično komplicirana opcija za djecu s problemima vida. U ovoj dobi najbolje je i za roditelje i za djecu, odlučiti se za dioptrijske naočale. Slijedite naše savjete kako biste odabrali najbolje naočale za svoje dijete:

Prije svega treba otići optičaru – optometristu ili oftalmologu da pregleda oči Vašeg djeteta. Uvidjevši problematiku, određuje se vrijednost dioptrije koja je djetetu potrebna.

Zatim treba otići svom optičaru od povjerenja ili poslušajte preporuke ako se prvi put susrećete s naočalama. Na taj ćete način biti savjetovani pri odabiru naočala za djecu.

Nakon što se problem uoči, vaš optičar od povjerenja preporučit će kupnju naočala koje imaju prikladan i otporan okvir i leće prema djetetovim potrebama.

 

O dječjem vidu treba se brinuti i povremeno ga kontrolirati kako bi se uočili mogući problemi s vidom koji bi mogli negativno utjecati na njihov život, pa čak i uspjeh u školi.

U slučaju da Vašem djetetu trebaju naočale, moramo imati na umu da nisu sve iste. Ne samo da su okviri različiti, već postoji niz leća s različitim karakteristikama ovisno o potrebama svakog djeteta.

Stoga je važno znati kako odabrati dioptrijske naočale za djecu .

U nastavku Vam nudimo par smjernica kako odabrati dioptrijske naočale za djecu i napraviti pravi izbor.

Par savjeta za ispravan odabir dječjih dioptrijskih naočala.

Slijedite ove preporuke kako biste odabrali dioptrijske naočale za svog sina ili kćer:

  • Prije svega, djetetov izbor je vrlo bitan. S njima se moraju osjećati ugodno i rado ih nositi, stoga je bitno da sudjeluju u odabiru i da im se sviđaju.
  • Prilikom odabira materijala morate imati na umu da naočale leće biti otporne ali i lagane. Iz tog razloga, NanoVista dječji dioptrijski okviri izrađeni od Siliflexa pružaju najveću slobodu i udobnost. U slučaju beba ili vrlo male djece preporučuje se silikonski okvir, kako bi bio fleksibilniji i prilagodljiv.
  • U današnje vrijeme postoji mnogo različitih modela naočala, veličina će ovisiti o veličini lica, očnih jabučica i udaljenosti između očiju djeteta, odnosno okvir se mora prilagoditi licu djeteta. Iako ne smijemo zaboraviti osnovni zahtjev, da budu udobni.
  • Djeca obavljaju mnoge aktivnosti tijekom dana, stoga je važno da su dobro prilagođeni da im ne stvaraju nelagodu pri nošenju. Most okvira mora biti ispravno oslonjen na djetetov nos kako bi se težina naočala bolje rasporedila i ne bi ostavljala tragove.
  • Važan detalj: dijete ne smije gledati preko naočala ! To će se postići ispravnim odabirom okvira i podešavanjem prilikom isporuke gotovih naočala.
  • U Optici Ćurin ćete biti iskreno i ispravno savjetovani.

 

Kako odabrati oblik naočala prema djetetovom licu?

Tražite li  dioptrijske naočale za svoje dijete, na pravom ste mjestu! Jedna od točaka o kojoj treba voditi računa, osim okvira, je i oblik lica vašeg mališana. Nemaju sva djeca iste dobi jednaku veličinu lica, tako da naočale istog kalibra mogu biti nekome velike, a nekome male, to je normalno i vrlo je lako riješiti!

Još jedna točka pri odabiru okvira određene boje je ton kože i očiju. Na primjer, bi li jarko crveni okvir odgovarao nekome s tamnijom kožom? Najvjerojatnije neće pristajati licu zbog tena ili boje šarenice.

Ako Vaše dijete ima jako izražene crte lica, također je važno uzeti u obzir to jer će postojati naočale koje se bolje prilagođavaju njegovom licu, poput okruglih okvira ili onih vrlo neutralnog oblika. 

Osim toga, poznavanje fizionomije lica vašeg djeteta također vam može pomoći u odabiru pravih naočala. Kako znati?  U Optici Ćurin Vam dajemo informacije koje su Vam potrebne.  

Vrste naočala prema obliku lica.

Prvi korak u pronalaženju savršenog okvira za djecu je znati kakav je oblik njihovog lica. Tako možete se bolje snaći u potrazi za svojim novim naočalama, bez komplikacija! Također preporučujemo da se obratite optičaru kojem vjerujete kako bi Vas savjetovao i tako odabrao odgovarajući okvir.

Postoje mnoge vrste naočala ovisno o obliku lica . Želite li znati koji se okviri najbolje mogu prilagoditi licu vašeg djeteta?

o          Lice u obliku srca: Ako imate ovaj oblik lica, vaše savršene naočale su srednje veličine! Okvir ne smije dosezati do obraza. Tako ćete moći uskladiti karakteristike.

o          Četvrtasto lice: Najbolje naočale za četvrtasto lice su one ovalnog ili okruglog oblika. Oni će biti najbolja opcija i sigurno ćete ih voljeti!

o          Ovalno lice: Ne postoji vrsta naočala za ovalno lice jer za ovaj tip lica mogu odgovarati bilo koji oblici naočala. Ako Vaše dijete ima ovakvu fizionomiju, onda nećete imati toliko problema!

o          Pravokutno lice: U slučaju da vaše dijete ima pravokutno lice, trebali biste izbjegavati svaki okvir izduženog oblika. Odaberite okvir koji će skratiti duljinu oblika lica, što kažete na više četvrtastih okvira?

o          Okruglo lice: Ako ste odabrali naočale proporcionalne širine i visine, onda ste odabrali savršene naočale za okruglo lice, bravo!

 

Svako lice je drugačije, ali obično se grupiraju u ove vrste oblika lica, pa će vam te točke pomoći u odabiru savršenih dioptrijskih naočala. Ako još uvijek imate nedoumica, sjetite se da na našoj web stranici možete pronaći dobar dio našeg asortimana. Prvo se kratko informirajte a zatim nas posjetite…..

 

 

tel. 01/2335-273

email: optika.curin@zg.t-com.hr