Essilor Varilux XR PRO – progresivne naočale po narudžbi

image-1.8

Tags: vrste progresivnih naočala

Essilor Varilux XR PRO – progresivne naočale po narudžbi

U Optici Ćurin, jedan od najzastupljenijih proizvođača progresivnih naočalnih leća je Essilor.

Vrhunac ponude Essilor progresivnih naočala je Varilux XR PRO. Nazivamo ih progresivima po narudžbi.

Dizajn Varilux XR PRO progresivnih naočalnih leća

Dizajn izrade Varilux XR PRO leća  koristi personalizirane parametre, od kojih je jedan, način na koji pojedinac čita tekst na blizu / NVB -Near Vision Behaviour/. Čitanje je jedinstveno za svakog pojedinca. Poznavanje pacijentovog držanja i vizualnog ponašanja ključno je za dobivanje najbolje moguće leće.

Da bismo to učinili, stvaramo poznati zadatak za gledanje na blizinu i koristimo tablet za snimanje ponašanja pacijenta dok čita. Pacijent nosi poseban okvir s parametarskom kopčom i uključuje se  aplikacija za simulaciju čitanja.

 

Okvir s clip om i kamera tableta se integriraju za mjerenje pokreta očiju i glave. To osigurava da se pacijentov vlastiti vidni volumen pozicionira i oblikuje gdje i kako treba. Sustav mjeri pogled prema dolje, udaljenost od zaslona i bočni pomak.​ Četvrti aspekt je mjerenje načina na koji pacijent čita. Skeniraju li očima ili pomiču glavu? Ili kombinacija oboje?

 

Sljedeća faza je mjerenje onoga što Essilor zove personalizirani Eyecode.
Koristimo sjajan uređaj koji se zove Visioffice.
On koristi najsuvremeniju digitalnu tehnologiju za brzo i precizno mjerenje fizioloških i bihevioralnih parametara uključujući dominantnost očiju, rotaciju očiju i nagib glave.

 

 

Do danas je personalizacija progresivnih leća bila više orijentirana na vid na daljinu negoli na blizinu (NVB -Near Vision Behaviour). Obzirom na današnji ritam i stil života u kojem je korištenje mobilnih telefona, tableta i računala postalo sastavni dio svakodnevnice, ponašanje pri gledanju na blizinu ključni je element u dizajnu s kojim prezbiopi dobivaju najbolji mogući vid i najprirodniji položaj tijela, bez obzira na vrstu posla kojim se bave.

Essilor Varilux XR PRO progresivna leća, omogućuje jasan vid i uočavanje svih detalja u zoni nadohvat ruke i šire. 

Po prvi je bilo u mogućnosti izračunati obujam vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti duljine ruke. Mjereni su različiti zadaci koji zahtijevaju različite udaljenosti i obujam prostora koji se koristi pri gledanju. U svakom mjerenju uzete su prosječne pozicije (smjer gledanja + udaljenost). Kombinirajući sva mjerenja definiran je volumen vida potreban kako biste vidjeli jasno u krugu nadohvat ruke, bez potrebe za micanjem glave.

Svaki dio progresivne leće bio je dizajniran kako bi pružio jasan vid na određenoj udaljenosti. Sada, uzimajući u obzir i maksimalni volumen potreban za kvalitetan vid, nositelji nemaju potrebu za stalnim pomicanjem glave dok prelaze s jednog zadatka na drugi, u zoni nadohvat ruke i sve do kud pogled seže.​

Možda Vas zanima:  vrste progresivnih naočala

Nadovezujući se na inovacije Varilux XR PRO serije progresivnih leća koje uključuju Nanoptix™, Synchroneyes™ i  XR MOTION™ tehnologiju, leće Varilux XR PRO daju osobama s prezbiopijom najbolji mogući vid na svakoj udaljenosti, čak i pri slabom osvjetljenju, za sve aktivnosti.

Leće Varilux XR PRO dizajnirane su da zadovolje potrebe modernih presbiopa. Uobičajena usklađenost je pomicanje glave potrebno da se oštro vidi unutar duljine ruke. Zahvaljujući novoj Xtend tehnologiji, leće Varilux serije XR proširuju oštar vid na dohvat ruke, značajno smanjujući pomicanje glave potrebno da nositelj pronađe “pravo mjesto”.
Xtend Technology je revolucionarni novi proračun dizajna koji je ekskluzivan za Varilux XR PRO

Leće Varilux serije XR PRO

Tehnologija Xtend daje korisnicima istovremeni oštar vid na više udaljenosti na dohvat ruke kroz jednu točku u leći. Leće Varilux XR serije rezultat su petogodišnjeg istraživanja i razvoja, 19 nositelja studije među tisućama korisnika i 15 patenata za dizajn novih leća.

Varilux  XR PRO tehnologija

 

Primarna prednost za pacijenta: Brži pristup svakom dijelu leće.

4D tehnologija je revolucija u personalizaciji. Kao što smo dešnjaci ili ljevoruki, imamo i vodeće dominantno oko.

Vodeće dominantno oko prvo stiže do predmeta koji se promatra kada promijenimo smjer pogleda. Optičko zamućenje na vodećim dominantno oko utječe na vrijeme vizualne reakcije.
Uzimajući u obzir vodeće dominantno oko, dizajn se mijenja tijekom izračun leća za postizanje najboljih optičkih performansi za vizualni sustav.
XR PRO tehnologija dostupna je u Varilux XR PRO progresivnim lećama koji je najsofisticiranija i najnaprednija tehnologija u Varilux XR seriji.
Rezultat: brži pristup svakom dijelu leće, pacijenti doživljavaju brže vrijeme vizualne reakcije te će postići najvišu razinu izvedbe i personalizacije.

Varilux XR PRO – nanoptix tehnologija

Primarna korist za pacijenta:  eliminira osjećaj neravnoteže.

Nanoptix je tehnologija koja u potpunosti rekonstruira temeljnu strukturu progresivne leće tijekom proračuna dizajna. Nanoptix je metoda stvaranja i upravljanja optičkim elementima. Površina leće sastoji se od mnogih optičkih elemenata.
Svaki optički element se zatim rekonstruira i optimizira za osnovnu krivulju i snagu kako bi svjetlost prošla kroz svaki i postigla kontinuitet. S Nanoptixom možemo upravljati “neželjenim” odstupanjem svjetla koje uzrokuje “plivanje slike”.

Varilux XR PRO – synchroneyes tehnologija

Primarna korist za Vas: glatkiji prijelazi između zona gledanja.

Synchroneyes tehnologija koristi dioptrije lijevog i desnog oka kako bi istovremeno izračunala leće kao par. To osigurava da je dizajn izrađen za oba oka koja rade koordinirano kao vizualni sustav.
Rezultat: bolje podudaranje slike na mrežnici i poboljšana prostorna percepcija. Doživjet ćete ekspanzivan vid od ruba do ruba i gledati kroz isto područje svake leće kao jednog optičkog elementa.

Pogledajte našu ponudu progresivnih naočalnih leća…