Ray-Ban – kako prepoznati originalne Ray-Ban sunčane naočale?

image-1.8

Kako prepoznati originalne Ray-Ban sunčane naočale?

Ray-Ban su kultne sunčane naočale. Ljudi žude za njihovim stiliziranim oblicima.Toliko su popularne da ih mnogi kopiraju. Krivotvorine su vrlo slične originalima da ih mnogi teško prepoznaju. Najvažnije je što su stakla u krivotvorinama iznimno lošije kvalitete.
Mnoge web stranice i online shop-ovi prodaju sunčane naočale, pa tako i Ray-Ban sunčane naočale. Mnogi od njih imaju istaknuto da se radi o originalnim Ray-Ban sunčanim naočalama ali to nije slučaj.

Kako razlikovati Ray-Ban krivotvorine ?

1. Cijena Ray–Ban sunčanih naočala je preniska da bi bila istinita.

Možda ćete naići na neke iznenađujuće popuste na internetu i čak u poznatim dućanima. Ako je cijena  predobra, to je velik razlog za sumnju. Ray-Ban sunčane naočale imaju svoju cijenu iz jednostavnog razloga što iza njih stoji puno teškog rada i vremena iza njihove proizvodnje. Originalne  Ray –Ban sunčane naočale nisu nikad na velikim sniženjima jer nisu sezonska roba i neće dogodine izaći iz mode.

2. Ray-Ban sunčane naočale su izuzetno lagane ?

Zbog  kvalitete materijala iz kojeg su izrađene morate posumnjati u izvornost ako Vam se čine prelagane. U obzir treba, naravno, uzeti da li su izrađene od novih laganih i čvrstih materijala: okviri – liteforce, carbon – stakla od polikarbonata.

3. Ray-Ban sunčane naočale su proizvedene u Italiji !

Ray-Ban naočale su originalno stvorene u SAD –u od strane Bausch& Lomb grupacije ali ih je 1999 godine preuzela najveća na svijetu talijanska kompanija Luxottica. Ako na Vašim naočalama piše made in USA ili nešto drugo , ili su jako stare ili su, vjerojatnije, lažne. Ako je na Ray-Ban naočalma ugravirano B&L ili su lažne ili su jako stare. Da li bi kupili tako stare naočale ?

4. Oznake na Ray-Ban sunčanim naočalama.

Na mostu, s donje strane,  ugraviran je naziv Ray-Ban i veličina stakala i mosta u milimetrima, npr. RAY-BAN 58□ 17.
Na ručkicama, s unutarnje strane,  ugraviran je naziv i šifra modela, šifra boje i veličina. Npr: RB 3025 AVIATOR LARGE METAL W3234 55 □ 14 3N.
Broj modela je jedinstven u cijelom svijetu. Provjerite broj modela na web stranicama proizvođača.

 

5. Kupujte Ray-Ban  naočale kod prodavača s dugogodišnjim ugledom  i  tradicijom.

Originalne Ray-Ban sunčane naočale se prodaju kod autoriziranih optičara. Možete ih osobno isprobati, pregledati, servisirati i imati mogućnost nabave rezervnih dijelova.

Naljepnica na vratima :

Ray Ban sunčane naočale original 8

 

 

 

 

 

Provjerite da li je optičar ovlašten za prodaju od strane proizvođača :
https://www.ray-ban.com/croatia/store-locator

ray-ban ovlašteni prodavač ray-ban ovlašteni prodavač  2

 

 

 

 

Pogledajte našu ponudu Ray-Ban sunčanih naočala …