Moderne Naočale za Vid

image-1.8

Dioptrijske naočale prošle su dug put od faze kada su bile samo pomagalo za lošiji vid do onoga što danas predstavljaju. Tada, kao i danas, služe u korektivne svrhe. No, osim ove primarne, imaju još jednu funkciju. Funkciju koja se u današnje vrijeme usko veže uz moderne izričaje, trendove, modu i svjetske dizajnere.

Napredak koji je optička industrija ostvarila nizom tehnoloških inovacija u području dioptrijskih naočala omogućila je osobama s dioptrijom da na elegantan i moderan način vrate samopouzdanje. Neudobni i teški okviri te debele naočalne leće zamijenile su moderne naočale za vid koje predstavljaju vrlo pouzdano rješenje. Neugodan osjećaj i negativan ukupan dojam zamijenila je ljubav za dioptrijskim naočalama koje su u trendu i koje potpisuju poznati svjetski dizajneri.

Postotak osoba kojima su potrebne dioptrijske naočale iznenađujuće je porastao. Brži zamor oka, učestalo gledanje u ekrane i monitore, genetske predispozicije, neadekvatna zaštita očiju od sunčevog zračenja samo su neki od uzroka sve većeg broja ljudi koji imaju problem s lošijim vidom.

Šarolika ponuda

Srećom, danas svaki pojedinac može izraziti svoju osobnost u jedinstvenom i sebi tipičnom stilu pomoću modernih naočala za vid. Današnja ponuda nudi široku paletu različitih materijala, oblika okvira, boja, stilova. Tako su zastupljeni puni okviri, polu-okviri ili naočala bez okvira i to okruglih, ovalnih ili pravokutnih oblika. U svakom slučaju, toliko oblika da zasigurno mogu na jedinstven način upotpuniti svaki osobni stil. Poseban dodatak na ovu šarolikost oblika doprinosi šarolikost boja.

Nekad je bilo nezamislivo nositi okvire naočala jarkih i kričavih boja ili pak tigrasti uzorak okvira. Ipak, danas je to medicinsko pomagalo koje je ujedno i rado nošen modni dodatak koji krasi lice. Dapače, dodatak s kojim ste rado viđeni! Toliko su prisutan modni detalj na licima mnogih da osobe koje nemaju problema s vidom odlučile na kupovinu istih. U tom slučaju stakla nisu dioptrijska već zadovoljstvo predstavlja pomno biranje estetskog ukrasa za lice. Dizajn naočala za vid također je napredovao.

Nove linije, laki materijali, tehničke inovacije dio su napretka iz područja industrije optike koje oduševljavaju svojim mogućnostima i čime odgovaraju svakom životnom stilu.

Nije rijetkost da u današnje vrijeme oftalmolozi i poznati dizajneri kroz suradnju osmišljavaju moderne naočale za vid. Naočale koje su i elegantan dodatak onima koji trebaju naočale i ispunjenje želje za dizajnerskim proizvodom. Velike dizajnerske kuće poput Ray-Bana, Guessa, Marc Jacobsa, Policea, Ralph Laurena, Tommy Hilfigera i drugih vode računa o tome da kupcima ponude moderne naočale za vid kojima će istaknuti svoju eleganciju, a pri tom uvijek biti u trendu.

Najčešći trendovi

„Hipsteri“ – okviri koji se vežu uz američke trendove 1950.-ih godina i ljubitelje be bop jazza. Stilski tradicionalni okviri koje karakterizira nešto deblji okvir.

Okrugli okviri – inspiracija za trend koji odlično donosi „vintage“ stil te stil Johna Lennona i drugih ikona 1970-ih godina.

Mačkasti okviri – izrazito poznati modni trend pripadnica ljepšeg spola koji je započela Marilyn Monroe, a najčešći su u kombinaciji sa životinjskim printom.

Boje – neonske, jarke, nespojive kombinacije boja… U svakom slučaju boje su zauzele zasebno mjesto kad su u pitanju trendovi.
Ispravljanje nedostatka lošijeg vida moguće je ostvariti u šarolikoj i moderniziranoj ponudi dioptrijskih naočala.