Moderne Sunčane Naočale

Sunčane naočale pravi su hit tijekom cijele godine, a osobito u danima kada je njihova funkcija najizraženija, a to je tijekom ljetne sezone. Svake se godine na tržištu javljaju novi modeli sunčanih naočala koji se izgledom djelomično ili čak u potpunosti mogu razlikovati od prethodnih modela. Žene i muškarci podjednako vole nositi sunčane naočale što zbog zaštite, što zbog toga što predstavljaju sad već neizbježan modni dodatak.

Postoje različiti modeli sunčanih naočala; od oblika i boja okvira do boje stakla. Još uvijek rado nošene i popularne naočale su pilot naočale za žene i muškarce s različitim okvirima i staklima. Pilotske Ray Ban naočale dobro se slažu uz sportski stil, a prikladne su i za svakodnevni casual izgled. Za muškarce na tržištu postoje klasične raybanke sa zelenim staklima koji dolaze u kombinaciji s ekstravagantno obojenim ili pak skromnijim okvirima. Zelena stakalca lagano se svjetlucaju te predstavljaju pravi hit. Noseći pilotske naočale muškarac će izgledati minimalistički, ali inteligentno i profinjeno.Uz zelena stakla, sve su više in sivi ili maskirni okviri. Ljepši spol ima više mogućnosti za odabir idealnih pilotskih naočala. Okviri ženskih naočala krase mustre geparda ili tigra, iako su još uvijek u modi čiste pastelne boje.

Osim klasičnih raybanki sve više dolaze u modu male okrugle naočale koje su upotpunjene krivudavim izgledom. Muškarci su slobodni odabrati između stiliziranih i minimalističkih naočala čiji okviri odgovaraju zemljanim bojama, poput crne, sive ili smeđe. Na raspolaganju su im plastični i metalni tanki okviri s tamnijim staklima. Kod ženskih modernih sunčanih naočala karakteristično je to što se zaobljenim rubovima može dodati klasični okrugli okvir ili pak možete odabrati naočale s duplim tankim okvirima. Možete se odlučiti i za naočale koje imaju izražene završetke na rubovima okvira, predstavljajući tzv. mačkasti oblik. Što se tiče odabira boja, na raspolaganju su Vam različite nijanse svijetlih i tamnih tonova te neočekivani i elegantni uzorci.

Pored malih okruglih naočala, do izražaja dolaze i sunčane naočale s ogromnim okvirima za koje se sve više odlučuju pripadnice ljepšeg spola. Ovakve naočale dolaze u različitim dimenzijama, različitih su oblika i printova. Sve su više popularnije naočale s ombre okvirima u dvije boje koje karakteriziraju tamnije boje stakla na gornjem dijelu, dok je donji dio stakla svjetlije boje. Raspon boja okvira kreće se od bijele, sive i zelene do pastelnih i jarkih boja. Sunčane naočale s velikim okvirima upotpunjuju svaki stil te ovisno o njihovom izgledu stvaraju casual, šminkerski ili poslovni i elegantni dojam.

Osim ogromnih okruglih okvira na tržištu su sve popularnije sunčane naočale prevelikih četvrtastih okvira, a uglavnom su namijenjene ženama. Može ih se naći s tamnim ili svijetlim jednobojnim okvirima tamnih ili svijetlih stakala. Ovakve naočale često su ukrašene određenim dodatcima koji se protežu duž ručku naočala te djelomično i na okvir.

Sve vše postaju modernije sunčane naočale u obliku maske sa staklima u živahnim bojama i zrcalnim efektom. Možete ih pronaći u plavoj ili ljubičastoj boji što će zasigurno Vašem cjelokupnom izgledu dati dodatni otkačeni štih. Retro stil sunčanih naočala također je opet u modi. Kao i kod naočala u obliku maske, retro naočale podrazumijevaju nošenje reflektirajućih ogledalo leća na naočalama.
Moderne sunčane naočale obuhvaćaju široki spektar modela, od oblika i veličine naočala, no dizanerske kuće poput Persola, Police, Timberlanda, Vogue i sl. ipak su se odlučile da njihova glavna karakteristika budu jarke, neonske boje.