Najbolji optičar u Zagrebu – kako odabrati?

image-1.8

Kako se postaje najbolji naočalni optičar ?

Da biste postali optičar, morate završiti program srednjoškolskog obrazovanja. Dostupne su strukovne četverogodišnje škole a najpoznatija je u okviru srednje strukovne škole Ruđer Bošković u Zagrebu. Većina programa kombinira nastavu u učionici s praktičnim radom pod nadzorom mentora-optičara.
Tamo ćete učiti optičku matematiku i fiziku, koji su neophodni za eventualnu karijeru u optometriji.

Optičari, da bi dobili licencu za samostalan rad i otvaranje optičarske radnje moraju položiti tzv. majstorski ispit.

Dok većina optičara prodaje samo naočale i sunčane naočale, mnogi nude specijalne naočale, uključujući i progresivne naočale. Također mogu izraditi okvire i leće na recept po narudžbi ako su Vam potrebni.
Dobri optičari imaju vlastitu opremu, tako da mogu samostalno brusiti naočalne leće.

Tko radi dioptrijske naočale  u optici ?

Dobar dio optičara u Zagrebu umjesto stručnih optičara s iskustvom, zapošljava radi uštede, priučene trgovce.
Većinom je to slučaj s lancima optika po gradu i u šoping centrima. Kod njih ne možete dobiti kvalitetnu uslugu jer nisu educirani niti motivirani za rad.

Preporučujemo odabrati optičara s jednom optičarskom radnjom u kojoj rade majstori – naočalni optičari zajedno s vlasnikom optičarom.

Optičari bi trebali biti educirani u području ponude naočalnih leća i dioptrijskih okvira i dobro su upoznati s vrstama dostupnih leća i okvira. Zahvaljujući svojoj edukaciji i višegodišnjem iskustvu, optičari Vam mogu pružiti sve potrebne konzultacije i usluge koje će Vam biti od koristi.

Optičar je često vrijedan resurs a njihova stručnost bit će neprocjenjiva svima kojima su potrebne kvalitetne dioptrijske naočale.

Dakle, trebate li nove naočale, razmislite kojeg optičara u Zagrebu angažirati za to.

U Optici Ćurin su zaposleni samo stručni naočalni optičari, svaki s preko 20 godina iskustva. Pogledajte ovdje…

Dođite i uvjerite se.