Naočale ili kontaktne leće u sezoni alergija ?

image-1.8

Mogu li naočale zaštitite Vaše oči bolje nego kontaktne leće kad imate alergije?

naočale i alergija očiju

 

 

 

Jeste li i Vi jedan od onih koji vole proljeće kao doba godine? Hladno vrijeme je prošlo, izašli ste u prirodu, vrtove, sunce sja.
Koliko god ljudi vole proljetno vrijeme, s njime dolaze i problemi kao što su npr. alergije.

Alergije mogu otežati uživanje na otvorenom. Ako ste jedan od onih koji pate od alergija,  stalno ćete imati svrbež i suzenje očiju.
Naočale.
Jedan od načina na koje možete smanjiti iritaciju oka uzrokovanu alergijama je da se koriste dioptrijske naočale umjesto  kontaktih leće. Kada nosite kontaktne leće, možete doživjeti više iritacije jer postoji veća vjerojatnost da će više alergena pronaći svoj put u Vaše oči, jer oni će ostati na površini Vaše kontaktne leće a suze ih neće otplaviti.

Kad je proljeće a znate da imate alergiju, biti će najbolje da se odlučite nositi svoje naočale ako ih imate. Međutim, ako smatrate da morate nositi svoje kontaktne leće, bolje je upotrijebiti jednodnevne kontaktne leće.

Kada nosite kontaktne leće koje se mogu baciti nakon što su ih koristili  taj dan, nećete doživjeti stalnu akumulaciju alergena. Ako Vam je potrebno instant olakšanje, možete koristiti kapi za oči.