Persol Steve McQueen sunčane naočale – zašto su posebne?

image-1.8

Po čemu su toliko posebne Persol Steve McQueen sunčane naočale?

Persol je poznat po svojoj eleganciji i originalnosti u talijanskoj proizvodnji sunčanih i dioptrijskih naočala. Jedna od rijetkih kolekcija naočala rađenih ručno u Italiji što im daje izuzetnu kvalitetu i trajnost.

Samo ime dolazi od „Per il Sole“ što znači „za sunce“. Tvrtka Persol počela je s izradom zaštite od sunca za talijansko zrakoplovstvo i oružane snage. Brend Persol razvijao se od tada tako da je bio viđen na poznatim sportašima i sportašicama, te međunarodno poznatim zvijezdama filmskog svijeta.

Jedan od poznatih glumaca 60-ih i 70-ih bio je Steve McQueen koji se pojavio u poznatim filmovima poput „Sedmorica veličanstvenih“ (The Magnificent Seven, 1960),  „Veliki bijeg“ (The Great Escape,1963.), „Afera Thomasa Crowna (Thomas Crown Affair,1968) i „Leptir“ (Papillon,1973).Persol Steve McQueen sunčane naočale 2
Postao je popularan kao uzor kontrakulture 60-tih. Bio je viđen s Persol naočalama – model 714 – u filmu „Afera Thomasa Crowna (Thomas Crown Affair,1968), a također je bio često viđen s njima i u privatnom životu zbog čega je ovaj model postao ikona.

Povodom proslave Persol-ovih 100 godina postojanja, izdano je posebno izdanje Persol modela 714, u vrlo ograničenom broju, a ovaj model naočala nazvan je Steve McQueen™. Glumac Steve McQueen bio je poznat po svojim upadljivim svijetlim havana naočalama s kristalno plavim lećama.
Lijepe leće nisu samo dekoracija nego se uz njihovu pomoć blokiraju štetne UV zrake. Naočale Steve McQueen™ govore same za sebe, na isti način kao nekada i sam glumac, Steve McQueen. Kao alternativa, za malo drukčiji izgled, okviri naočala dostupni su u tamnoj havana i crnoj boji.

Persol 714 sunčane naočale imaju određene značajke zbog kojih se ističu iz gomile.

Konkretno, Persol sunčane naočale imaju sa strane prepoznatljivu srebrnu strelicu, često nazivanu Supreme strelica – a ovu jedinstvenu značajku imaju i naočale Steve McQueen™.
Isto tako su fleksibilne sa strane, zbog čega su naočale udobne za nošenje i prilagodljive. Završni dodir Persol Steve McQueen™ naočala  je sklopivi sustav koji omogućuje da su Vam naočale na dohvat ruke kada ih ne koristite, u Vašem džepu ili torbici.

Ono što čini Persol Steve McQueen™ sunčane naočale dodatno posebnim je ograničen broj proizvoda koji se smiju nazivati po njemu, a koje određuje zaklada koja upravlja imovinom Steve McQueena. Na ovaj način  sprječava se prečesto korištenje poznatog imena, kako bi se izbjeglo zasićenje na komercijalnom tržištu.
Upravo zbog toga što su dostupne na ograničeno vrijeme i u ograničenim količinama, Persol  Steve McQueen™ sunčane naočale su investicija za budućnost.

Pogledajte našu ponudu Persol sunčanih naočala …..