Problemi kod nošenja kontaktnih leća

image-1.8

S kojim problemima se suočavaju korisnici kontaktnih leća?

 

 

  1. Iritacija i neugoda: javljaju se ako se kontaktne leće nose duže nego što je preporučio liječnik, ili ako su istrošene ili se nose nakon isteka njihovog roka trajanja.
  2. Crvenilo: glavni problem koji se događa kada malo šminke, prašine, parfema ili bilo koje druge strane čestice dođe u kontakt s lećama. Čak i nešto naizgled trivijalno kao što je ne pranje ruku prije stavljanja kontaktnh leća na oči, može izazvati crvenilo i time nelagodu.
  3. Neugodan osjećaj da je nešto u oku (strano tijelo, ogrebano područje), uglavnom dožive novi korisnici kontaktnih leća.
  4. Infekcije oka: infekcije oka izazvane bakterijama na kontaktnim lećama mogu biti prilično ozbiljne. Ako se ne tretiraju, mogu biti opasne za vid. Stoga ako mislite da imate infekciju oka obavezno u što kraćem roku posjetite doktora za oči.
  5. Alergeni okoliša: Često čišćenje presudno je za uklanjanje svih naslaga koje se mogu pojaviti na lećama. Ako se usprkos redovitom čišćenju problem i dalje nastavlja, preporuka je korištenje dnevnih kontaktnih leća jer ćete tako imati svježi par leća svaki dan. Ako na Vaše oči utječu sezonske alergije, uklonite kontaktne leće prilikom korištenja kapi za oči koje nisu namijenjene za korištenje s kontaktnim lećama i pričekajte 15 – 20 minuta prije vraćanja kontaktnih leća na oči.

    Pogledajte našu ponudu kontaktnih leća …