Progresivne naočale za računalo

image-1.8

Naočale za računalo – dizajn leća:

Mnogi dizajni naočalnih leća za posebne namjene mogu se koristiti za računalne naočale. Budući da se ove leće propisuju isključivo za rad na računalu, nisu prikladne za vožnju ili opću namjenu.

Najjednostavnije naočale za računalo imaju jednojakosne naočalne leće s modificiranom jačinom dioptrije kako bi korisnik računalnog zaslona imao najudobniji mogući vid . Ove leće omogućavaju lako zadržavanje fokusa na objektu koji se nalazi na udaljenosti računalnog zaslona a pružaju i široko vidno polje. 

Jednojakosne naočalne leće

Smanjuju rizik od naprezanja očiju, zamagljenog vida i neprirodnih položaja koji mogu uzrokovati bolove u vratu i leđima, a jednako su udobne za nošenje mlađim i starijim korisnicima računala.

Progresivne radne naočalne leće za rad na računalu

Drugi popularan dizajn leća za računalne naočale jesu radne progresivne naočalne leće – nelinijske multifokalne leće s postupnim prijelazom među dioptrijama koje korigiraju vid na blizinu, na srednjoj udaljenosti i do određene mjere, vid na daljinu.

Imaju znatno veću zonu dioptrije za srednje udaljenosti u odnosu na standardne progresivne naočalne leće, za udobniji vid tijekom rada na računalu.
Međutim, ostaje manje prostora na leći za korekciju vida na daljinu. Stoga ova leće nisu preporučljive za vožnju ili neke druge značajne zadatke koji zahtijevaju dobar vid na daljinu.

Optičar ili oftalmolog Vam može pomoći pri izboru dizajna leća, kako bi odabrali naočalne leće za rad na računalu koje najviše odgovaraju Vašim potrebama.

 

Zaštitni slojevi i zatamnjenje naočalnih leća

Za postizanje maksimalne udobnosti pri radu na računalu, Vaše naočale za rad na računalu trebale bi svakako imati što kvalitetniji antirefleksni sloj. Antirefleksni sloj, obrada leće protiv odsjaja, eliminira refleksije svjetla s prednje i stražnje površine naočalnih leća koje mogu uzrokovati naprezanje očiju.

Neki oftalmolozi preporučuju lagano toniranje naočalnih leća za računalne naočale / 5% / kako bi se smanjio odbljesak uzrokovan oštrim osvjetljenjem iznad glave i kako bi se pojačao kontrast.

Tonirane računalne naočalne leće također se preporučuju za blokiranje „plave“ svjetlosti kratke valne duljine koja se emitira sa zaslona računala i povezuje se s odbljeskom i naprezanjem očiju.
Blue Control zaštitni slojevi često su i blago tonirani. Za više detalja o antirefleksnim slojevima i zatamnjenju leća Vaših računalnih naočala, obratite se u Optiku Ćurin.

 

Progresivne naočale za rad na računalu.

Ako ste i Vi jedan od onih koji radite u uredu, sigurno želite da je radna okolina optimizirana za minimalno naprezanje  Vašeg tijela. Imate već idealnu rasvjetu, potpornu uredsku stolicu, ergonomičnu  tipkovnicu ali kako smanjiti naprezanja za oči i vratnu kralježnicu?

Ako koristite naočale s jednom dioptrijom, samo za čitanje ili samo za rad na računalu, naizmjenično gledanje  različitih udaljenosti nije baš praktično. Ako koristite standardne progresivne naočale možda niste baš zadovoljni položajem glave ili širinom vidnog polja za čitanje ili računalo.

U oba slučaja imamo rješenje za Vaš problem: 

Naočale za ekran računala i radni prostor.

Radne naočale za čitanje i rad na računalu. Ove naočalne leće Vam u svom donjem dijelu nude dioptriju za jasno čitanje i široko vidno polje na blizinu a u gornjem dijelu široko vidno polje za rad na računalu. Pogled dalje od računala s ovim naočalnim lećama nije moguć. Namijenjene su za osobe koji većinu vremena čitaju i rade na računalu.

Radne naočale za čitanje, rad na računalu i pogled preko ekrana računala.Namijenjene su za osobe koji većinu vremena čitaju, rade na računalu ali imaju potrebu vidjeti predmete ili osobe na suprotnom kraju stola.

Radni progresivi – rad na računalu i mobilnost. Ako uz čitanje i rad na računalu imate potrebu oštro vidjeti do kraja Vaše prostorije, ova naočalna leća je izbor za Vas. Za razliku od standardnih progresivnih naočalnih leća, kod radnih progresiva imat ćete šire vidno polje za čitanje, široko vidno polje za ekran računala, te oštar pogled do udaljenosti koju ćete sami izabrati. S ovim lećama možete se slobodno kretati po prostoriji ali nisu namijenjene za vanjski prostor.

Navratite do Optike Ćurin zbog demonstracije svake od ponuđenih mogućnosti i pomoći u odabiru za Vas najboljeg rješenja.

 

Essilor Varilux Digitime – progresivne naočalne leće za radni prostor.

Cijeli dan ste u uredu, koristite pametni telefon, gledate ekran računala i komunicirate s okolinom ?
Varilux Digitime bi mogle biti naočalne leće za Vas.
Varilux Digitime su nove progresivne naočalne leće za korištenje u radnom okruženju posebno dizajnirane za digitalne aktivnosti presbyopa.
Varilux Digitime leće postoje u tri varijante optimizirane prema vrsti i udaljenosti ekrana koji se najčešće koristi i udaljenosti do koje imate potrebe jasno vidjeti.
Dođite u Optiku Ćurin po detaljnija pojašnjenja i demonstraciju.

Besplatni savjeti o naočalama s progresivnim lećama na tel. 01 2335-273