Rimeless – dioptrijske naočale bez okvira

image-1.8

Rimeless – dioptrijske naočale bez okvira

 

Dioptrijske naočale bez okvira stil su dioptrijskih naočala kojima su naočalne leće montirane izravno na most i/ ili bočne naočalne ručke pomoću niza vijaka. Kao što jednostavno i sam naziv govori, dioptrijske naočale bez okvira su dioptrijske naočale koje nemaju okvir oko rubova leća.

 

Dioptrijske naočale bez okvira ne samo da su moderne, već su i praktične. Mnogi ljudi preferiraju ovaj stil zbog jedva vidljivih dioptrijskih naočala bez okvira. Za razliku od dioptrijskih naočala s okvirima, koje često postaju središnja točka lica osobe, dioptrijske naočale bez okvira nude prilagodljiviji izgled.

 

Ovaj jednostavan, a opet elegantan dizajn može se nositi bilo gdje, bilo kada i sa svime. Dioptrijske naočale bez okvira najlakši su tip od svih dioptrijskih okvira za naočale jer se na Vašem licu nalazi jednostavno manje materijala potrebnog za izradu dioptrijskih okvira. Lagane, dioptrijske naočale bez okvira u pravilu su udobnije, manje upadljive i obično bolje stoje nego teži dioptrijski okviri. Dioptrijske naočale bez okvira skrivaju najmanju površinu Vašeg lica i Vaših očiju, dok su ostali stilovi dioptrijskih okvira dizajnirani da budu viđeni dok istovremeno pokrivaju više od Vašeg lica.

 

Dioptrijske naočale bez okvira jednostavno se mogu usporediti s nekim dizajnerskim dioptrijskim naočalama, međutim ipak postoje neki dizajnerski elementi koji se trebaju uzeti u obzir pri kupnji dioptrijskih naočala.

Oblici naočalnih leća variraju, ali glavni dizajnerski elementi su krila, odnosno naočalne ručke. Za klasični izgled razmotrite stil naočala s tankim, jednostavnim naočalnim ručkama, a ako želite ostaviti jači dojam s dioptrijskim naočalama bez okvira, isprobajte stil s debelim ručkama, s trendi, modernijim dodirom.

Dioptrijske naočale s polu-okvirima ili djelomičnim okvirima / na flax – nylor / imaju okvir samo iznad gornjeg dijela leće. Ovakve dioptrijske naočale također daju minimalistički izgled koji sjajno stoji gotovo svima. Metalni okvir na vrhu naočalnih leća prepoznatljiv je za ovaj stil dioptrijskih naočala, dok je dno naočala bez okvira. Dioptrijske naočale s polu-okvirima daju elegantan i profinjen izgled, i još više nego dioptrijske naočale bez okvira stavljaju fokus na lice osobe koja nosi naočale. Zbog zaštitnog okvira na vrhu naočala, dioptrijske naočale s polu-okvirima imaju veću elastičnost, ali su i lagane.

Dioptrijske naočale bez okvira postoje već godinama, ali interes za dioptrijskim naočalama bez okvira naglo je porastao kada je tvrtka Silhouette predstavila kolekciju naočala od titana – Minimal Art bez okvira. Budući da dioptrijske naočale bez okvira nemaju okvire, lakše mogu podnijeti štetu u odnosu na druge stilove dioptrijskih naočala. Prema rezultatima testiranja dioptrijskih naočala bez okvira, Silhouette dioptrijski okviri bez naočala su najlakši za nošenje. S tolikom raznolikošću veličina, oblika i boja, imat ćete širok izbor dioptrijskih naočala bez okvira i s polu-okvirima.

Optika Ćurin nudi marke od dizajnera naočala kao što je Silhouette za muškarce i žene, Minima, Ray-Ban, Look, itd.