Sunčane naočale za 2017. godinu

image-1.8

Sunčane naočale postale su nezaobilazni modni dodatak. Dolaze u različitim oblicima, bojama i veličinama te je, zbog njihove ljepote i neobičnosti, nemoguće odlučiti se samo za jedne. Okviri naočala mogu biti drveni, metalni, šareni, jednobojni, kvadratni, mačkasti i sl. Prilikom odabira sunčanih naočala vodite se načelom da se sunčane naočale (poput dioptrijskih) odabiru prema obliku Vašeg lica. Ovisno o tome je li Vaše lice okruglog, dijamantnog, izduženog ili nekog drugog oblika, odabrat ćete naočale s okruglim ili četvrtastim okvirima, odnosno s dužim ili kraćim mostom. Glavna funkcija sunčanih naočala je osiguravanje zaštite očiju od djelovanja štetnog UV zračenja. Logično razmišljajući, naočale s većim staklima pružaju veću zaštitu i štite ne samo oči već i područje oko očiju. Osim što pružaju zaštitu od UV zraka sunčane naočale daju određenu dozu elegantnosti ili ležernosti. Jednostavne odjevne kombinacije upotpunite markama sunčanih naočala poput Persol, Police, Ray–Ban, Timberland, Vogue ili Adidas sportskim naočalama te postignite look kakav god želite. Naočale šarenih okvira i mačkastih oblika stvaraju simpatični look kod pripadnica ljepšeg spola, dok noseći naočale drugačijih okvira i oblika postignite sve popularniji štreberski look.

Persol Sunčane Naočale

Sunčane naočale koje će se nositi u 2017. godini definitivno su Persol sunčane naočale. Nastanak ovih naočala veže se uz 1917. godinu. Ime Persol potječe od riječi „Per il sole“ što u prijevodu znači „za sunce“. Sunčana stakla izrađena su od najnaprednije tehnike kako bi se pružila odgovarajuća zaštita sportskim vozačima i pilotima. Naočale su udobne i izdržljive što pokazuje činjenica da su se koristile u ekstremnim uvjetima i mnogim avanturama.

Potpuna predanost izradi i kreativnosti rezultirala je jedinstvenim „umjetničkim“ radom. S okom za detalje i pažnjom usmjerenom na one najsitnije, Persol naočale ubrajaju se u najvišu klasu. Izrađene su od najkvalitetnijih materijala; od materijala za izradu leća (stakala) preko okvira, do detalja ispod same njihove površine. Persol se zalaže za stvaranje najboljeg mogućeg proizvoda uz korištenje odabranih materijala i preciznosti u procesu proizvodnje. Prije nego što naočale izađu u prodaju, svake prođu sustav provjere kojima se osigurava kvaliteta svakog pojedinog dijela. Cjelokupni proces proizvodnje odvija se u tvornici Lauriano, a neki koraci proizvodnje uključuju isključivo ručni rad. Za izradu Persol okvira potrebno je dvostruko više vremena od izrade običnih okvira, budući da proces ne može biti automatiziran. U proizvodnji se koriste i prirodni materijali koji omogućuju izradu okvira za naočale u različitim bojama i varijacijama. Zato se s pravom može reći da ovo nisu obične naočale, već umjetnička djela.

Krajem 1930. ih, patentiran je Meflecto, sustav za izradu naočala koji jamče fleksibilnost i udobnost uklanjajući pritisak koje naočale stvaraju na glavu. Meflecto sustav omogućuje prilagodljivost bilo kojem obliku lica te još uvijek predstavlja tehnološki nenadmašno rješenje. Kada govorimo o lećama Persol naočala, svi modeli izrađeni su najdragocjenijeg optičkog materijala prirodnog podrijetla koji jamči zaštitu i jasnoću vida. Persol stakla pružaju iznimnu zaštitu od sunčevih zraka te blokiraju svjetlost koja se reflektira na pijesku ili vodi, osiguravajući najbolji mogući vid; riječ je o tzv. polariziranim staklima.

U ranoj povijesti Persola, kada se naočale nisu proizvodile u tolikoj mjeri u kojoj se proizvode danas, tvrtka Persol uvijek je nudila ne samo jednu već više od četiri različite veličine za svaki par naočala, mostovi su bili izrađeni na različitim visinama nosa, različite širine. Sve s ciljem stvaranja naočala „po mjeri“ pojedinaca i osiguravanja udobnosti tijekom nošenja. Postoje različita „izdanja“ ovih sunčanih naočala: „kaligrafsko“ izdanje: poput kaligrafije, odnosno krasopisa kod kojeg je svaka crta na svome mjestu te predstavlja jedinstvenost, tako i ovo izdanje Persol naočala odiše jedinstvenošću i ručnim radom.

Galerija 900 te izdanje Typewriter obuhvaćaju zlatno doba pisanja te naočale iz ovih kolekcija podsjećaju upravo na te dane. Persol naočale na tržištu možete naći u različitim bojama okvira poput sive, smeđe, crne, žute, narančaste i sl. Postoje i šareni okviri koji podrazumijevaju određeni uzorak. Boje stakla Persol naočala mogu biti sivkaste, smećkaste, plavkaste, zelenkaste ili krem. Persol naočale dolaze u različitim oblicima okvira poput četvrtastog (pravokutnog, kvadratnog) ili okruglog. Persol naočale namijenjene su svima onima koji cijene povijest i naslijeđe kao stil života jer su inspirirane jedinstvenim karakteristikama.

Vogue Sunčane Naočale

Još jedna marka popularnih sunčanih naočala koje će se naći na repertoaru u 2017. godini je Vogue. Vogue sunčane naočale proizvode se od 1973. godine te nose ime popularnog modnog časopisa. Karakteristike ovih naočala jesu inovativni dizajn te različitost boja i okvira. Postoje Vogue naočale za žene i muškarce. Za žene, na tržištu se mogu naći Vogue sunčane naočale s uzorkovanim okvirima i ukrasnim dodatcima što ujedno „pretvara“ svakodnevne naočale u neizostavni moderni dodatak. Vogue sunčane naočale atraktivnog su dizajna i svijetlih boja čime se naglašava modernost, živost i elegantnost.

Vogue sunčane naočale izrađene su od kvalitetnog materijala. Na tržištu možete pronaći Vogue naočale ovalnih, kvadratnih ili pravokutnih okvira. Okviri su jednobojni; točnije mogu biti smeđe, crne, plave, crvene i ostalih boja. Osim jednobojnih, mogu se pronaći okviri s raznim uzorcima. Sunčane naočale skulpturalnih linija i profinjenih kolorističkih detalja idealne su za postizanje ležernog dojma. Sunčani model Vogue naočala kvadratnih okvira naglašenog gabarita nudi paletu raznih klasičnih boja i bogate mliječne tonove. Ručkice naočala mogu biti ukrašene kristalima ili motivima duge koja je izvedena u sinusoidnim umetnutim linijama.

Ovakve naočale gradualnih leća prikladne su za žene istančanog ukusa s kojima će doseći očaravajući stil. Vogue sunčanim naočalama leptirastog okvira zavodljivih tonova crne, tamnoljubičaste, plave boje i boje fuksije postići ćete dozu glamura kakvu ste oduvijek željeli. Okviri su napravljeni od najlonskih vlakana, a krase ih mašnice na „zglobu“ ručki. Mašnice su iznimno elegantni funkcionalni detalj, a sve skupa izrađeno je besprijekorno, strukturalnog dizajna. „Zglobovi“ ručkica nisu uvijek povezani s prednjim dijelom okvira isključivo s mašnicom od kristala; nekad je riječ i o tanjim okomitim ili vodoravnim linijama, a preporučuju se za one kod kojih vrijedi pravilo manje je više.

Lagani okviri Vogue sunčanih naočala podrazumijevaju i garantiraju funkcionalnost, udobnost i praktičnost. Okviri mogu biti veći ili manji, ovisno o vašim željama. Za bolju zaštitu preporučujemo veće okvire koji ujedno daju dozu elegantnosti. Leće Vogue sunčanih naočala mogu se pronaći u smećkastoj, crnoj, sivoj boji, no u svakome slučaju boja leća uvijek je usklađena s nijansama okvira, kako bi se postigao izniman stil naočala te kako bi se Vama osigurala kvaliteta slike. Leće mogu biti zrcalne, čime se danas pomiču granice modernosti. Vogue sunčane naočale možete pronaći u kombinaciji više boja; točnije, prednji dio okvira u kontrastu je s ručkama.

Ray-Ban Sunčane Naočale

Ray–Ban sunčane naočale sinonim su za kvalitetu materijala i za preciznost izrade. Kreativnost i moderne varijacije leća izraz su svevremenskog stila. Najpoznatiji stil Ray – Ban naočala zasigurno je avijatičarski model koji je u prošlosti dizajniran za zaštitu vojnih pilota od nebeskog blještavila. Ubrzo, model se proširio i na brojne holivudske zvijezde, ali i na cjelokupnu populaciju, što je ujedno i dokaz da ove naočale ne gube svoju privlačnost. Ray – Ban pilotske naočale dostupne su u različitim bojama: zelenoj, crvenoj, bijeloj, crnoj, boji kornjačevine i sl. Vintage leće u zelenoj, ružičastoj i plavoj boji osiguravaju im najbolje mjesto na današnjoj ljestvici.

Okviri Ray–Ban naočala mogu biti tanji ili deblji, jednobojni ili višebojni. Boje poput crne, smeđe, plave, bijele i ostalih upotpunjeni su lećama u odgovarajućoj nijansi. Šareni okviri podrazumijevaju uzorkovane okvire; od imitacije tigra, preko ravnih šarenih linija, do gradualnih okvira u dvije boje. Kvadratići u različitim bojama koji se provlače duž cijelog okvira inspirirani su modelom iz 60 – ih godina. Ovakvi su modeli zanimljivog i odvažnog dizajna te su idealni za one koji teže zadržati osobni modni stil. Tanji okviri Ray–Ban naočala uglavnom su izrađeni od metala. Za izradu se primjenjuje najsuvremenija tehnologija kojom modeli ne gube na svojoj posebnosti.

Metalni okvir je pozlaćen te je omotan folijom. Boje su jarke i mladenačke, a nijanse leća mogu se prelijevati u dvije boje. Jednostavna i blještava kombinacija idealna je za mlađu populaciju, ali i za sve ostale koji žele ostaviti ležerni dojam. Ovo je suvremenija i modernija verzija pilotskih naočala koje se ne prestaju pomlađivati. Plosnatu i laganu konstrukciju metalnog okvira upotpunjuje most u obliku ključanice te iznimno tanke ručke. Modernost, odnosno refleksija i svjetlucanje postiže se metalnim okvirom u gradualnoj varijanti koji može biti metalik gradualne smeđe, metalik gradualne plave te metalik gradualne ljubičaste boje ili metalik sive te obične crne boje. Time se postiže moderni i autentični cjelokupni look.

Inovativna metoda izrade plosnatog metalnog okvira omogućuje postizanje najpreciznijih linija; laserski izrezane čelične pločice vjerne su originalnom dizajnu. „Zglobovi“ ručki otporni su na naprezanje, a iznimna lakoća postiže se lećama od najlonskih vlakana. Blještavilo koje pronalazimo na prijašnjem modelu zamijenjeno je matiranom završnom obradom.

Ray–Ban naočale dolaze u različitim oblicima okvira; na tržištu su dostupni modeli okruglih okvira, četvrtastih okvira (pravokutnih i kvadratnih) te ovalnih okvira. Naočale se odabiru prema karakteristikama lica, a Ray–Ban je vodio računa i o tome. Raznolikošću svojih modela osigurao je široku cijenjenu publiku jer svaki pojedinac može odabrati neki model prema svojim karakteristikama. Zaobljeni pantos okvir Ray–Ban sunčanih naočala namijenjen je za moderne intelektualce koji teže jedinstvenom identitetu. Okvir se nalazi samo na gornjoj strani leća i prekriva obrve, čime je postignut autentičan dizajn i potpuno novi izgled. Okvir nije okrugao u potpunosti, već je dorađen i pomalo izdužen u kutu oka. Model visokokvalitetnog stila izrade i izgleda dostupan je u crnoj, crvenoj i pjegastoj havani s pripadajućim bojama leća; točnije, zelenoj i smeđoj. Reljefnim verzijama okvira crno – na – crno, plavo – na – crno ili bijelo – na – crno odgovaraju zrcalne ružičaste leće, zrcalne srebrne leće odnosno zrcalne zelene leće. Ovakav model sunčanih naočala s metalnim okularima idealan je za boemske kreativce. Postoji i model naočala specifičnog gornjeg dijela okvira kod kod kojeg je most izrađen od metala i zlatne je boje, što zajedno s ugraviranim zlatnim detaljima odražava suvremeni duh. Retro – dizajn Ray–Ban naočala postiže se visokim profilom dvostrukog mosta koji je izrađen od poliranog metala zlatne boje.

Naprednom tehnologijom, finim titanom te suvremenim elementi poput zrcalnih zelenih, plavih, srebrnih ili zlatnih leća donosi se moderni štih. Povijesni oblik Ray – Ban modela sunčanih naočala zaobljenih i punih pantos okvira također je osuvremenjen konstrukcijom dvostrukog mosta. Završne obrade poput zrcalnih leća u raznim bojama pridonijele su reinterpretaciji retro modela. Ručkice mogu biti izrađene od karbonskih vlakana, dok njihov prilagodljiv kraj omogućuje savršeno pristajanje svakom obliku lica. Tanke ručke, sjajni metalni zlatni profil te kovani detalji donose suvremenost dizajna interpretirajući uvijek sveprisutni pilotski model koji je jednako privlačan muškarcima i ženama. Preporučuje se onima koji traže modernost i udobnost u isto vrijeme.

Postoje i Ray- Ban modeli sunčanih naočala čiji su okviri presvučeni kožom. Ovakve su naočale idealni modni dodatak koje se slažu uz svaki stil, jer su usklađene s današnjim svijetom mode i avangardnim životnim stilom. Okviri presvučeni kožom dolaze u crnoj ili smeđoj boji te mogu biti polariziranih leća. Ray-Ban leće mogu biti jednobojne, šarene ili gradualne. One mogu biti i polarizirane, stoga na stražnjoj strani postoji antirefleksivni sloj koji blokira svjetlost koja se reflektira od vode, pijeska ili ceste te ne dopire do oka, što govori i sami naziv Ray – Ban. Ovdje dolazi do izražaja i činjenica da Ray–Ban inzistira na kvaliteti i preciznosti izrade. Teži udobnosti, a nadasve zaštiti. Model Ray–Ban (Ray – Ban Meteor) naočala iz 60 – ih pomlađen je vintage lećama koje možete pronaći u plavoj ili zelenoj boji s posebnim zakovicama. Ray–Ban Laramie model je sunčanih naočala retro stila i vintage izgleda. Ženski model ovakvih naočala karakterizira nešto tanja zakovica od muške verzije modela, dok su vintage leće dostupne u zelenoj, ružičastoj ili plavoj boji. Ray–Ban sunčane naočale teže inovativnosti kojom će još više poboljšati svoje iduće modele. Korištenjem najnovije tehnologije prilikom njihove izrade i otpornih materijala dodatno će osigurati njihovu udobnost tijekom nošenja.

Modeli sunčanih naočala za 2017. godinu odnose se i na marke poput Police ili Timberland, a za sportske aktivnosti na tržištu možete pronaći Adidas sportske naočale koje se u potpunosti prilagođavaju Vašem licu i osiguravaju Vam jasan i kvalitetan vid, istovremeno štiteći Vas od štetnog UV zračenja. Postoje različiti oblici Police i Timberland modela sunčanih naočala: odlučite se za okrugli ili četvrtasti okvir, tanji ili deblji, ovisno o karakteristikama Vašeg lica, izaberite boju koja najbolje odgovara Vašem tenu, a leće prilagodite Vašim željama. Na raspolaganju su vam polarizirane leće, gradualne leće ili jednobojne leće. Kombinacija je mnogo, a na Vama je da odabranim modelom postignete look kojem ste oduvijek težili.