Essilor Varilux Comfort Max – nova progresivna naočalna leća

image-1.8

Tags: vrste progresivnih naočala

Varilux Comfort Max – nova progresivna naočalna leća iz Essilora.

Prije otprilike mjesec dana dobili smo priliku isprobati novu Essilorovu progresivnu naočalnu leću : 
Riječ je o novom dizajnu stvorenom za poboljšanje nošenja progresivnih leća srednje cijene. Ova leća nije dizajnirana da se nadmeće niti može zamijeniti vodeću Essilor leću Varilux X Design.

Zanimljivo je, da ovaj put u najavi nove leće nisu predstavljene velike informacije o kliničkim ispitivanjima, govoreći koliko su ove leće imale bolje rezultate od ostalih marki leća u istoj cjenovnoj kategoriji.
Umjesto toga, predstavljene su neke tehničke informacije o tome kako su u Essiloru redizajnirali svoje klasične Varilux Comfort leće / preko 20 godina na tržištu / ne bi li iskoristili prednosti novijih tehnologija koje su razvijene za Varilux X Design.
Čak i uz tu činjenicu, uđemo u isprobavanje novog proizvoda s određenom strepnjom, pod pretpostavkom da neće baš opravdati očekivano.
Jedini način da svoje brige olakšamo i da svima Vama pomognemo je da si izradimo naočale s Varilux Comfort Max progresivnim lećama.

Varilux Comfort Max – kako ?

Varilux Comfort Max zauzima drugačiji pristup upravljanju vizualnim potrebama u modernom svijetu. Iako još uvijek pokušava zadržati nešto nižu cijenu, implementirao je najnovije inovacije leća stvorene za Varilux X Design.

Naime, bolje upravljanje „zonama izobličenja“ perifernog vida i veličinom zona za gledanje na blizinu.

Varilux Comfort Max je više poput 9 novih dizajna leća a ne samo jedan.
Potrebno je istaknuti kako većina progresivnih dizajna ne odgovara svim korisnicima.
Kratkovidna osoba će imati drugačije iskustvo od dalekovidne. To je velikim dijelom ono što uzrokuje te različite vizualne potrebe. Duljina očne jabučice za svaki tip dioptrije prilično je različita, što znači da će se svjetlost različito raspršiti na mrežnici.
Varilux Comfort Max dizajn leće uzima sve ovo u obzir, stvarajući drugačiji obrazac kako će leća lomiti svjetlost, ovisno o ukupnim vrijednostima dioptrije.

Novi Varilux Comfort Max dizajniran je za proširenje Vaše zone oštrog vida uz smanjenje cijene.

Da ne bismo previše zaglibili u tehničke detalje, ono što je za Vas važno, jest da sve vrste dioptrija mogu koristiti ovu leću s vrlo sličnim iskustvom.
Veličina i mjesto srednjih zona dioptrije za računalo i onih za čitanje na blizu trebali bi se osjećati isto bez obzira trebaju li Vam naočale da biste vidjeli na daljinu, trebaju li Vam naočale pretežno za rad na blizini ili su to prve progresivne naočale.
Konačno, redizajnirali su progresive kako bi Vam na dnu leće pružili zonu za gledanje bliže od standardne zone čitanja.
Nakon što su proučili tisuće korisnika, shvatili su kako prosječna osoba kad koristi pametni telefon drži ga bliže od uobičajene udaljenosti čitanja.
Dakle, kad se obično napravi progresivna leća, neće Vam se usredotočiti na Vaš mobitel tijekom Vašeg Facebook ili YouTube vremena.

Ova je leća sve ovo uzela u obzir i pruža “bonus pojačanje dioptrije” kako bi vrijeme provedeno na telefonu bilo još lakše!

Možda Vas zanima: vrste progresivnih naočala