Vintage dioptrijski okviri u našem modernom svijetu

image-1.8

Vintage dioptrijski okviri u našem modernom svijetu

Možda primjećujete uzlazni trend u nošenju vintage dioptrijskih naočala. Već godinama se primjećuje ovaj rast. U svijetu kojeg pokreće tehnologija, automatizacija i depersonalizacija na mnogim područjima naših života, osobno mi je osvježavajuće i čak utješno vidjeti kako vintage dioptrijske naočale postaju tako moderne.

Na samom početku javljanja ovog trenda, neki su zabrinuto promatrali oživljavanje ovakvih vintage stilova. Na licima nekih ljudi moglo se primijetiti kako im godine prolaze pred očima i kako oživljavaju šale i zadirkivanja koje su primali tijekom svoje nespretne mladosti.

Neki smatraju da su značajni stilovi 50-tih, 60-tih, 70-tih i 80-tih bili katalizator cjelokupne percepcije sebe i načina na koji su ih drugi doživljavali. Odlična vijest je ta da u današnjem modernom svijetu stilovi vintage dioptrijskih okvira nisu podloga za stvaranje stereotipa, već ih traže i žele sve generacije.

„Štreberske“ naočale postale su „šik“, a mačkaste naočale koje su nekad predstavljale stereotip plahe i stidljive ali stroge knjižničarke, danas su postale seksi.

Iako bi bilo sentimentalno vratiti se u prošlost i pretražiti stare kovčege roditelja i djedova i baka, u potrazi za takvim vintage draguljima, zapravo nema potrebe. Jedan od naših omiljenih brendova modnih dioptrijskih naočala, Etnia Barcelona, napravio je vintage liniju dioptrijskih okvira, koja svojom bojom i oblikom okvira točno oživljava vintage izgled.

Etnia Barcelona modernizirala je vintage dioptrijske okvire i sunčane naočale, sjedinjavanjem kombinacija boja kornjačevine iz doba izvornih vintage naočala, s vlastitim renomiranim bojama koje su sadržane u njihovoj originalnoj liniji naočala.

Boje Etnia Barcelona dioptrijskih naočala koje su poznate po tome da su svijetle, sjajno su uklopljene u vintage liniju dioptrijskih naočala kao poseban naglasak ili dodatak boji zbog koje se ova linija vintage naočale doista razlikuje u odnosu na sve ostale.

Etnia vintage linija inspirirana je sa sedam povijesnih četvrti (Malasaña – Madrid, Shoreditch – London, Kreuzberg – Berlin, Mission District – S.F. Williamsburg & Montauk – New York, Fitzroy – Melbourne, Florentin – Tel Aviv). Svaka od tih četvrti poznata je po određenom stilu, gradskoj vibri i kulturi koja je do danas još uvijek prisutna. Sviđa nam se što Etnia slavi ove četvrti, njihovu kulturu i umjetnost, savršenim miješanjem klasičnog stila s modernim vizijama bez kompromisa.

Acetatni okviri izrađeni su od pamučnih vlakana koja su vješto proizvedena u Italiji. Sunčane naočalne leće koje se koriste za vintage liniju  naočalnih okvira su mineralne leće. Mineralne leće pojavile su se 1970-tih od proizvođača u Barberiniju, Italiji. Ove naočalne leće dostupne su također kao „clip-on“ tip naočala za odabrane vintage optičke stilove.