Ženske sunčane naočale

image-1.8

Kako pravilno odabrati ženske sunčane naočale?

Osim što danas predstavljaju važan modni detalj, pogotovo tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, ženske sunčane naočale imaju i veliku funkciju zaštite zdravlja očiju od djelovanja štetnih ultraljubičastih zraka.

Naime, sunce ima pozitivno djelovanje na naše raspoloženje, duh i tijelo, no poznato je kako ono ima i svoje negativno djelovanje na kožu i oči. Različite sunčeve zrake mogu dovesti do raznih bolesti očiju kao što su fotokeratitis, degeneracija žute pjege te ostala oštećenja koja izazivaju bol, peckanje, pojačano treptanje i crvenilo.

Upravo zbog ovakvih štetnih mogućih slučajeva, moglo bi se reći kako je nužno zaštititi oči sunčanim naočalama. Uz to što su korisne, one krase svako lice te naglašavaju osobnost, specifičnosti i identitet.

Pravilno odabrane sunčane naočale istaknut će najbolje karakteristike određene individue, ali i sakriti nedostatke kao što su ožiljak na licu, nepravilne crte lica i slično. Osim što je prije kupovine važno provjeriti kakva je UV zaštita sunčanih naočala, vrlo je važno i odabrati one koje će savršeno pristajati obliku lica i samom karakteru.

Ženama je u većini slučajeva važniji estetski kriterij od onog zaštitnog, no valja naglasiti kako estetika može osigurati samo prolazan osjećaj ugode i samouvjerenosti, dok zaštita očiju označava cijeli život i osigurava ono najvažnije – zdravlje očiju. Izaberite sunčane naočale iz optike, jer one iz raznih prodavaonica nemaju dovoljno kvalitetna stakla. Sunčane naočale iz optike mogu biti skupe, no nemojte zaboraviti da je ulaganje u njih zapravo ulaganje u zdravlje vaših očiju!

Sunčane naočale koje pridonose najboljoj zaštiti očiju imaju 100 postotnu UV zaštitu te polarizirane leće. Ipak, polarizirane leće nisu neohodne ako naočale imaju maksimalan postotak UV zaštite, a isto tako, ne moraju sve polarizirane leće imati ujedno i 100 postotnu UV zaštitu.

Izbor je na vama, a najbolje bi bilo dodatno se posavjetovati s optičarom.

Ako sunčane naočale imaju veliku UV zaštitu, nije važno jesu li leće svijetle ili tamne, iako tamnije leće više filtriraju dio vidljivog spektra, što omogućuje veću ugodnost tijekom vrućih dana.

Svijetle leće bolji su izbor pak za poluoblačno ili maglovito vrijeme te za vožnju automobilom, jer ne stvaraju preveliki kontrast tijekom, primjerice, ulaska u tunel. Kada je riječ o sekundarnom, estetskom kriteriju, ključan dio pravilnog odabira sunčanih naočala je u pronalaženju okvira za naočale koji odgovaraju vašem obliku lica, karakteru i vašem životnom stilu.

Dobro istražite koje bi sunčane naočale najviše odgovarale vašem licu i boji očiju, a zatim razmislite želite li se prikazati profinjeno, mladenački ili pak konzervativno.

Ženske sunčane naočale s dioptrijom

Osobama s dioptrijom preporučuje se izrada sunčanih naočala s dioptrijskim staklima. Naime, takve su naočale mnogo praktičnije jer ne morate nositi dva para naočala, a također su praktičnije i za one koji nose kontaktne leće koje možete sačuvati kod kuće tijekom odlaska na plažu, plivanje ili odbojke na pijesku.

Nošenje kontaktnih leća tijekom plivanja i ronjenja je vrlo loša ideja zbog mogućih infekcija uzrokovanih mikroorganizmima u vodi, a kontaktne leće mogu se i vrlo lako izgubiti u vodi. Stil okvira sunčanih naočala s dioptrijom u pravilu je isti kao i kod običnih sunčanih naočala, stoga je izbor vrlo bogat!

Pogledajte našu ponudu ženskih sunčanih naočala..