3 važne stvari koje trebate znati prije kupnje dioptrijskih naočala

image-1.8

 

Dioptrijske naočale – par stvari koje trebate znati prilikom kupnje.

Često se priča da je bolje i jeftinije kupovati dioptrijske naočale u web shopovima ili velikim trgovačkim lancima nego kod svog lokalnog optičara.
Prije nego se odlučite :
Da li Vam je najvažnija što niža cijena ? 
Da li Vam je potrebna pomoć i savjet u ispravnom odabiru dioptrijskog okvira i naočalnih leća za Vašu konkretnu situaciju.
Da li Vam je želja imati što udobnije i funkcionalnije naočale a problem s vidom riješen na najbolji mogući način ?

Ako imate složenu dioptriju većina online trgovaca neće Vam moći izraditi ispravne dioptrijske naočale.

1/ Znate li da je za dobro izrađene naočale potrebno na odabranom dioptrijskom okviru izmjeriti razmak zjenica svakog oka zasebno ?!

2/ Znate li da je potrebno označiti i visinu zjenica na okviru i to svakog oka zasebno ?!  Različito kod naočala za daljinu i kod naočala za čitanje. Ako se koriste složenije, npr. progresivne naočalne leće s više dioptrija za gledanje različitih udaljenosti istovremeno, ispravno mjerenje je još potrebnije. Tu su Vam šanse da dobijete ispravno izrađene naočale preko interneta nikakve.

3/ Znate li da u online shopovima i velikim trgovačkim lancima nisu zaposleni kvalificirani naočalni optičari već trgovci, zbog smanjenja troškova zaposlenika ?

Osim prihvatljive cijene, naočale moraju biti više nego ukras. Naočale su jedinstvene u tome da su istovremeno  i modni detalj i medicinsko pomagalo.
Vaše naočale moraju biti prilagođene Vama osobno u svakom pogledu kako bi se maksimizirala njihova uloga u dobivanju oštrine vida. I dok možda možete pronaći neke manje uštede u on-line kupovini i na sniženjima, Vaš liječnik bi trebao igrati ključnu ulogu u odabiru najboljeg okvira i leća za Vaše osobne potrebe.
Nakon određivanja točne dioptrije, pomoći će Vam ispravno izabrati dioptrijski okvir i na kraju, jednu od najvažnijih stvari, što kvalitetnije naočalne leće.
Najbolje bi bilo kad bi sve te faze procesa izrade naočala radili na istom mjestu.