Essilor Stellest naočalne leće za kontrolu kratkovidnosti.

image-1.8

Tags: uzroci kratkovidnosti u djece

Što su Essilor Stellest leće?

Essilor® Stellest™ je nova generacija naočalnih leća dizajniranih za usporavanje progresije kratkovidnosti kod djece.
Kratkovidnost utječe na sposobnost djeteta da se fokusira na objekte u daljini. Jedan od uzroka kratkovidnosti je oblik očne jabučice koji je predug, što se može dogoditi ako oko Vašeg djeteta prebrzo raste.

Nošenje Essilor® Stellest™ leća pomaže u usporavanju kratkovidnosti smanjujući stopu pretjeranog rasta očne jabučice.
Naočalne leće Essilor® Stellest™ mogu ispraviti vid i usporiti napredovanje miopije za najmanje 50%, za razliku od standardnih jednojakosnih leća.

Essilor® Stellest™ prikladni su za širok raspon djece.

Važno je da se Essilor® Stellest™ nosi cijelo vrijeme kako bi se postigla najveća korist u kontroli miopije.

Pogledajmo kako rade.

Essilor® Stellest™ leće za naočale – kako djeluju ?

Standardne naočalne leće za kratkovidnost djeluju samo na korekciju vida. Nasuprot tome, Essilor® Stellest™ leće usporavaju napredovanje miopije.

To čine s pomoću koncentričnih prstenova zona tretmana u leći koji stvaraju dodatni defokusni signal za oko. Ta područja izvan fokusa govore oku da uspori rast.

Dodatne mikroleće, koje su raspoređene u prstenu oko središta leća, osiguravaju prikupljanje svjetlosti ispred mrežnice. Klasične leće uzrokuju skupljanje svjetlosnih zraka iza mrežnice.

Posebnost ovoga je da se samo periferija svjetlosnih zraka odbija. U slučajevima konvencionalnih leća, kao i u slučaju Stellest leća, fokus je usmjeren izravno u središte na mjesto najboljeg vida. Ali razlika se događa kroz fokus na periferiji mrežnice.

Iako sve ovo zvuči prilično složeno i mnogi misle da se kroz naočale više ne vidi dobro, nije tako. Radi se samo o minimalnom zamućenju, koje ne smeta.

Određeni rast oka normalan je u djetinjstvu ali predugačka očna jabučica uzrokuje pojavu kratkovidnosti. Usporavanje rasta oka također usporava daljnji razvoj kratkovidnosti.

Kako izgledaju Stellest leće?

Stellest leće izgledaju kao obične naočalne leće. Mikroleće su tako male i tako inteligentno raspoređene da čak i iskusne oči teško mogu prepoznati poseban dizajn leća.
Ako pogledate leću pod kutom a zatim pogledate refleksiju površine leće, možete vidjeti minimalno svjetlucanje mikroleća. Neistrenirano oko neće moći vidjeti nikakvu razliku od normalnih naočalnih leća.

Točnije, u staklo je ugrađena 1021 mikroleća koju ne možete vidjeti. Ove su leće doista tehničko remek-djelo.

Essilor Stellest naočalne leće Optika Ćurin

Po čemu se Essilor® Stellest™ razlikuju od ostalih leća?

Essilor® Stellest™ leće su prikladne ako je dioptrija Vašeg djeteta ispod -10.00 D s manje od 4.00D astigmatizma. Za veće dioptrije mogu se koristiti zajedno s korektivnim kontaktnim lećama.

Izrađene od čvrstog, tankog polikarbonatnog materijala za leće, mogu se koristiti u većini stilova okvira za naočale. Ovaj materijal je lagan i izdržljiv, što ga čini idealnim izborom za malu i aktivnu djecu.

Usporavaju li stvarno Essilor® Stellest™ leće kratkovidnost?

U dvogodišnjem ispitivanju djece u dobi od 8 do 13 godina, Essilor® Stellest™ leća ustanovljeno je:
Usporen rast očiju za najmanje polovicu, na samo 0,28 mm tijekom dvije godine.

Smanjeno pogoršanje miopije za gotovo 1,00 D u usporedbi s onima koji nose standardne jednojakosne leće.

Ovi rezultati su postignuti kod djece koja su nosila naočale najmanje 12 sati dnevno, 7 dana u tjednu. U usporedbi s naočalama sa standardnim jednojakosnim i rast oka i pogoršanje kratkovidnosti usporeni su za najmanje polovicu. Ovo je pokazalo da Stellest leće značajno usporavaju progresiju kratkovidnosti.

Kada Vaše dijete treba nositi Essilor® Stellest™ naočale?

Vrijeme nošenja vrlo je važno kada koristite Essilor® Stellest™ leće za usporavanje porasta kratkovidnosti. Trebali biste poticati svoje dijete da nosi naočale cijelo vrijeme. Idealno, to znači najmanje 12 sati dnevno, svaki dan.
Objasnite svom djetetu važnost nošenja Stellest leća i kako će to pomoći u budućnosti.

Dostupne i kao sunčane dioptrijske naočalne leće.

ESSILOR PREMIUM GARANCIJA:

Ukoliko se Stellest naočalne leće oštete u roku od dvije godine, možete kupiti nove uz 75% popusta !

 

STELLEST PUTOVNICA I STELLEST KONTROL GARANCIJA:

Uz Stellest naočalne leće dobivate Stellest putovnicu za detaljno praćenje i kontrolu kratkovidnosti kod djeteta.

Stellest putovnica osmišljena je s ciljem lakšeg praćenja djetetove kratkovidnosti,  savjeti , rubrike za upis rezultata pregleda, grafova za ucrtavanje krivulja za praćenje svakog oka zasebno i još mnogo korisnih informacija i postupaka.

Ukoliko se djetetu promjeni dioptrija za više od 0,50 dptr. tijekom 1 godine nošenja, zamijenit će se besplatno za nove Stellest naočalne leće.

Jamstvo se može iskoristiti jednokratno ako je dijete prošlo kontrolne preglede svakih 6 mjeseci i ako ih nosi minimalno 12 sati dnevno.

 

Više: uzroci kratkovidnosti u djece