Prezbiopija – kako ju ispraviti ?

image-1.8

Tagovi:  nedostaci naočala za čitanje     zašto ne koristiti gotove naočale

 

Kako se može ispraviti prezbiopija?

Prezbiopiju je vrlo lako ispraviti naočalama. Zapravo, naočale su najčešća metoda ispravljanja vidnih učinaka prezbiopije.
Kontaktne leće i operacija vida su druge moguće opcije.

Kad dođemo u dob od 40 – 50 godina, leće u našim očima počinju pomalo gubiti fleksibilnost. To otežava fokusiranje na male riječi ili objekte u blizini pa oni izgledaju nejasno.

Uklanjanje te neoštrine počinje  pregledom kod Vašeg optometriste koji će Vam prepisati dioptrijske  naočale ili neko drugo rješenje za prezbiopiju.

Ako nemate drugih problema s vidom, možda bi bilo najjednostavnije nositi par “naočala za čitanje” za zadatke izbliza. Progresivne leće su i u ovom slučaju izvrsna opcija, pogotovo za osobe koje cijeli dan koriste računalo. Progresivne leće pružaju jasan vid na svim udaljenostima, tako da se možete jednostavno prebaciti s čitanja telefona na čitanje zaslona računala bez skidanja naočala.

No, ako ste i kratkovidni ili dalekovidni, najprikladnije i najpraktičnije rješenje su naočale s progresivnim lećama.

Progresivne leće dizajnirane su s tri različita područja snage fokusiranja, tako da vam je potreban samo jedan par za gledanje na blizinu, srednju i veliku udaljenost.

Progresivne leće su besprijekorne, tako da nemaju ometajuće, vidljive linije poput bifokalnih naočala. Najbolje od svega je što se progresivne leće mogu prilagoditi Vašim najčešćim aktivnostima.

Ako prvi put nosite naočale, isprobajte nekoliko okvira za naočale kako biste osigurali udobno pristajanje i savršen stil za svoj oblik lica. Vaše bi vam naočale trebale pomoći da bolje vidite — i da bolje izgledate!

U Optici Ćurin možete brzo i jednostavno obaviti sve što Vam je potrebno za određivanje dioptrije, odabir okvira i izradu progresivnih naočala.

Više o progresivnim naočalama pročitajte ovdje …

tel. 01/2335-273

email: optika.curin@zg.t-com.hr